Ekonomiyle ilgilenen herkesin ilgisini çekecek hem piyasalarda hem de sosyal yaşamda etkin olarak kullanılabilecek bir dizi platforma ev sahipliği yapan The Steve Group’un CEO’su Derya Türker yatırım imkanlarını araştırmak üzere El Salvador’a gitti. Türker, bu önemli ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Nayib Bukele ile de bir araya gelirken, görüşmede blockchain teknolojisinin geleceği, kripto paralar ve El Salvador’un yatırımları ele alındı.

El Salvador'un Bitcoin'i resmi para birimi olarak ilan etmesi, ülke genelinde iş yerlerinin Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul etmesine olanak tanıyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin mevcut durumu ve geleceği hakkında bilgi verdi

Başkan Bukele, El Salvador'da son iki yılda gerçekleştirilen yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayarak, ülkeyi Güney Amerika'nın finans merkezi yapma hedeflerini paylaştı. Singapur modelini örnek alarak gelişmekte olan ülkelerden çıkıp gelişmiş ülkeler arasına girmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Bukele, El Salvador'un genç ve çok çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu ve bu gençlerin heyecanlarının ülkenin geleceği için büyük bir güç kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca, devlet kademelerinde de genç yöneticilerin bulunduğuna dikkat çekip bir startup benzetmesi yaparak, ülkenin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini ifade etti.

Yabancı yatırımcıların El Salvador'a olan ilgisinin her geçen gün arttığını vurgulayan Başkan Bukele, bu durumun ülkenin değerini artırdığını söyledi. Suç oranlarının sıfıra kadar düştüğünü ve Güney Amerika'da bu şartlardaki en güvenli ülke olmanın önemine değinen Başkan, El Salvador'un yatırım yapmak ve iş yapmak için ideal bir yer olduğunu belirtti.

Başkan Nayib Bukele, El Salvador'un gelecekte daha da büyüyerek önemli bir uluslararası oyuncu haline geleceğine inandığını ifade ederek, ülkenin yatırımcılar için cazip bir destinasyon olmaya devam edeceğini vurguladı.

The Steve Group CEO'su ve El Salvador Başkanı arasındaki bu görüşme, iş dünyası ile hükümet arasında daha fazla iş birliği ve ekonominin potansiyelinin daha etkili bir şekilde değerlendirilmesi için bir kapı aralıyor. El Salvador'un kripto paralarla ilgili öncü politikalarının, diğer ülkelerin benzer adımlar atması için bir ilham kaynağı olduğu vurgulanarak, global düzeyde örnek bir model sunuyor.

Hibya Haber Ajansı