Accenture (ACN), Yeni Zelanda hükümeti ve birçok sektördeki özel kuruluşlar için derin teknoloji danışmanlığı deneyimine sahip bir BT hizmetleri sağlayıcısı olan Solnet'i satın almayı kabul etti. İşlemin şartları açıklanmadı. Solnet'in 100'den fazla teknoloji uzmanından oluşan ekibi Accenture'a katılacak. Accenture, Solnet'in hizmet ve çözümlerinin yerel bulut ve altyapı mühendisliği tekliflerini destekleyerek müşterilerin dijital dönüşümlerini hızlandırmak için teknik yeteneklerin tamamından yararlanmalarına yardımcı olacağını belirtti.

Siemens AG (SIE) mali takvim yılı olarak 2023 4.çeyrekte güçlü performans bildirdi ve beklenenden daha iyi bir 2024 Mali Yıl rehberliği ve temettü açıkladı; bunun, 2024 Mali Yılda konsensüs hisse başı kar rakamını mekanik olarak orta-tek haneli seviyelere kadar yükseltmesi bekleniyor. Toplam siparişler 20,081 milyar Euroluk beklentinin %8,6 üstünde 21,803 milyar Euro olarak kaydedildi. Net gelir 20,989 milyar Euro beklentilerin %1,9 üstünde 21,393 milyar Euro olarak aktarıldı. FAVÖK 3,343 milyar Euro beklentilerin %1,1 üstünde 3,378 milyar Euro olarak geldi. Serbest nakit akışı 3,254 milyar Euro beklentinin %42,4 üstünde 4,634 milyar Euro rakamıyla güçlü performans gösterdi. Hisse başı temettü beklentinin %4 üstünde geldi ve şirket 5 yılda 6 milyar Euroluk hisse geri alım programı açıkladı. 2024 Tüm Mali Yıl için 10,4-11 Euro tutarındaki hisse başı kar tahmini, beklentilerin üzerinde belirtildi. Bu rakamlar analist görüşlerine göre, beklenenden daha iyi organik satış büyüme rehberi (%4-8'e karşı %5 eksi) tarafından desteklenirken akıllı altyapı ve mobilite segmentlerinin katkıları başat rol oynadı. Dijital endüstriler segmentinde orta noktada zayıf marjlar aktarılırken akıllı altyapı segmenti güçlü marjlarla kaydedildi. 2024 Mali Yılda 43 milyar Euro tutarındaki teslimat için birikmiş iş, satışların %55'ini kapsıyor ve stok eritme bitene kadar 2024 ilk yarıyıl için pazara rahatlık sağlayacağı düşünülüyor. Şirket, Çin'de 2024 ikinci yarıyılda dijital endüstriler segmentinde toparlanma bekliyor. Dijital endüstrilerdeki siparişler tüm bölgelerde hala önemli ölçüde düşüş gösterirken, ABD hariç tüm bölgelerde düşüş hızının ılımlı olduğu görülmektedir. Sonuç olarak, bunu güçlü bir dizi sonuç olarak görülmektedir ve hisselerin son dönemdeki düşük performansın ardından olumlu tepki vermesi beklenmektedir.

Blackstone (BX), ek yatırım avantajı sağlamak amacıyla Blackstone Özel Kredi Fonu (BCRED) için yaklaşık 400 milyon dolar toplamanın son aşamalarında. Şirketin önemli bir kolu olan 52 milyar dolarlık özel kredi fonunun tuttuğu kredilerle güvence altına alınan teminatlı kredi yükümlülükleri (CLO'lar) yoluyla fon toplamayı planladığı belirtildi. rekabet gücünü artırmak için BCRED'in sahip olduğu kredileri HİS'ye satacağını söyledi. Rapora göre şirket aynı zamanda yazılım üreticisi Zendesk, siber güvenlik şirketi Mimecast ve Unified Women’s Healthcare'den de borç satacak.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı