Avşar, Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’nin verilerine göre 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybolan bin civarı vatandaşın akıbetini Bakan Yerlikaya’ya verdiği yazılı soru önergesiyle sordu.

Depremin ardından büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandığını ve devletin depremden etkilenen vatandaşlara müdahale konusunda yetersiz kaldığını ileri sürerek eleştirilerde bulunan Avşar, soru önergesinde şu açıklamaya yer verdi:

 “Ailelerin hayatta kalan bireyleri, cenazelerini tespit etmekte zorlanmış ve çoğu kimsesizler mezarlığına defnedilmiştir. Böylece isimleri ve kimlikleri belirlenememiştir. Bununla birlikte kaçırılma ya da kaybolma ihtimali de düşünülmektedir. “

Avşar, Bakan Yerlikaya’nın cevaplandırması talebiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“6 Şubat depremleri sonrası kaybolan toplam kaç vatandaşımız bulunmaktadır? Hangi ilde kaç vatandaşımız kayıptır? Üzerinden geçen 9,5 aylık süreçte bu vatandaşlarımızın bulunması için bir çalışma başlatıldı mı? Söz konusu ailelerle bir görüşmeniz oldu mu? Hastanelerde ve devlet koruması altında olan kurumlarda DNA tespit araştırmaları yapıldı mı?”

Hibya Haber Ajansı