İSTANBUL (AA) - MediaMarkt'ın Türkiye organizasyonundan MediaMarkt Global organizasyonuna yeni bir atama daha gerçekleşti.

MediaMarkt'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de İcra Kurulu Üyeliği ve Pazarlama, e-Ticaret ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini sürdüren Çağanur Atay Uçtu, MediaMarkt Benelüks bölgesine (Belçika, Hollanda ve Lüksemburg) İcra Kurulu Üyesi, Pazarlama ve Deneyim Direktörü olarak atandı.

2013 yılından bu yana MediaMarkt Türkiye bünyesinde çeşitli sorumluluklar üstlenen Uçtu, yeni görevine Ocak 2023'te başlayacak.

Çağanur Atay Uçtu, yeni görevinde Benelüks bölgesinde yer alan 3 ülkede şirketin çok kanallı ve bütünsel marka, reklam, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi, medya planlama, pazar araştırmaları, CRM, ticari pazarlama ve müşteri deneyim stratejisini hazırlayan ve hayata geçirilmesini sağlayan ekiplere liderlik edecek.

MediaMarkt Türkiye'deki görevi süresince markanın ilk akla gelen ve en çok tercih edilen elektronik perakende markası olmasına katkıda bulunan, ödüllü pek çok projeye imza atan Çağanur Atay Uçtu, markanın müşteri odaklı dijital dönüşüm sürecini de yönetti. Uçtu, bu görevlerine paralel 2 yıl boyunca MediaMarkt İsveç'in Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nü üstlendi. Ayrıca, 13 ülkenin bağlı olduğu MediaMarkt Saturn Holding'in Global Pazarlama Ekibinde Global İletişim Konsepti projesine de liderlik etti. Bu çalışmalarıyla Çağanur Atay Uçtu, son olarak bu yıl "Türkiye'nin En Etkili 50 CMO", "Türkiye'nin En Dijital 30 CMO" ve "Yılın En Başarılı 30 Pazarlama Lideri" listelerinde yer aldı.

Uçtu, bu başarıların yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların çalışma hayatında temsilini artırmaya yönelik toplumsal kalkınmayı destekleyecek çalışmalarda da bulundu.