Ticaret Bakanlığı, tüketicilerden gelen şikayetler üzerine dijital platformlara yönelik inceleme başlattı. İncelemeler sonucunda tüketiciyi mağdur eden TV yayını, kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor vb. yayın ve içerik hizmeti sunan dijital platformlara 166 milyon TL idari para cezası uyguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

"Bakanlık Müfettişlerince yapılan denetimlerde, dijital platformlara abone olan tüketicilerin talep ve onayları alınmaksızın sözleşmelerinin yenilendiği, tüketicilerin rızası dışında kredi kartlarından para tahsil edildiği, abonelikten çıkmak isteyen tüketicilerin isteklerinin süresi içerisinde yerine getirilmediği, haksız bir şekilde ücret alınmaya devam edildiği, eksik iade ücreti ödenerek tüketicilerin mağdur edildiği tespitlerine yer verilmiştir.

Haksız Tahsilat ve İade Süreçlerindeki Mağduriyete 166 Milyon Türk Lirası Ceza Uygulandı

 Söz konusu haksız tahsilat ve iade süreçlerinde tüketicilere yaşatılan bu ve benzeri ihlaller dolayısıyla dijital abonelik platformlarına Bakanlığımızca 166 milyon TL tutarında idari para cezası düzenlenmiştir. Bakanlık olarak tüketici haklarının korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı