Çin-ABD Kültürel Değişim ve Dostluk Diyaloğu, dün ABD'nin San Francisco kentinde yapıldı.

Çin Medya Grubu (CMG) ile ABD-Çin Genç ve Çocuk Öğrenciler Değişim Derneği'nin birlikte düzenlediği bu etkinlikte, Çin ve ABD arasındaki nesilden nesile devam eden dostluğun güçlendirilmesi ve halklar arası bağların sağlamlaştırılması konuları ele alındı. Diyaloğa, Çin ve ABD'nin çeşitli kesimlerinden birçok temsilci katıldı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong diyalogdaki konuşmasında, San Francisco’nun, Çin-ABD ilişkilerini istikrara kavuşturmak için kesinlikle yeni bir başlangıç noktası olacağını söyledi. Shen, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Çin-ABD ilişkilerinin temelinde halklar arası dostluğun olduğu, geleceğinde gençliğin  var olacağı ve dinamizminin ise yerel yönetimler arası değişimden kaynaklandığını belirttiğini hatırlattı. İki ülke halklarının dostluğunun zamanın sınamalarından geçerek nesiller boyu sürdüğünü vurguladı.

Shen Haixiong, CMG'nin "8K+AI" teknolojisiyle restore edilen “Uçan Kaplanlar” pilot ekibinin orijinal fotoğraflarının tarihi canlandırdığına dikkat çekerek, Çin-ABD kültürel değişiminde medyanın rolünün büyük önem taşıdığını ve önümüzdeki günlerde daha fazla dostla birlikte Çin-ABD ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacaklarını belirtti.

Diyalogda, Washington eyaletindeki Lincoln Akademisi öğrencileri, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan'a "Geleceği Birlikte Kucaklayalım" isimli bir resim hediye etti.

Hibya Haber Ajansı