WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Diyarbakır anneleri evlatlarını istiyor

Anne Bedriye Uslu: "HDP'den çocuğumu istiyorum. Bıraksınlar çocuklarımızı, hasretimiz bitsin"

Diyarbakır anneleri evlatlarını istiyor
Paylaş:

DİYARBAKIR (AA) - Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 1204'üncü gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Bedriye Uslu, oğlu Mahmut'a kavuşmak için her sabah çadırın yolunu tuttuğunu söyledi.

Oğlunu almadan buradan gitmeyeceğini bildiren Uslu, "HDP çocuklarımıza sebep oldu. Onları dağlara, taşlara mahkum etti. Rabb'im HDP'de hakkımızı bırakmasın. Kirli ellerini çocuklarımızın üzerinden çeksinler. Çocuklarımız eve dönsün. Yeter bu çilemiz bitsin. HDP'den çocuğumu istiyorum. Bıraksınlar çocuklarımızı, hasretimiz bitsin."

Dağa 7 yıl önce 23 yaşında götürülen Hatun için eylem yapan anne Nihan Çiçek ise kızına yıllardır hasret kaldığını belirtti.

"Kızların dağda ve mağaralarda ne işi vardır?" diyen Çiçek, şunları kaydetti:

"En güzel ev annesinin kucağıdır. Para, mal ve mülk peşinde değiliz. Kızımı HDP'den istiyorum. Gelmeyene kadar buradan kalkmayacağım. Kızımı dört gözle bekliyorum ve çok özledim. Buradaki anne ve babaların hepsi çocuklarını bekliyor. Gelsinler devletimize teslim olsunlar."


Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.