DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Kanun teklifinin maddelerini tek tek yorumlayan Esen, Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına gerek olmadığını savundu.

Esen, fon yönetimine verilmiş herhangi bir çerçeve, sınırlama ve koşul olmadığını belirterek, “Bu fon yönetimi ne ister ise yapar, nereye isterse harcar anlamına mı geliyor? Gençlere sağlanacak kredilendirme işlemi de yine devlet bankaları, hatta tüm bankacılık sistemi aracılığı ile yapılabilirdi. Bu fon, varlık fonunda başımıza geldiği gibi gelecek nesillerimizi borç altında bırakmak riskinden nasıl koruyacak? Vatandaşın önemli ölçüde çıkarlarını ilgilendiren böyle devasa bir kamu operasyonunda atılacak adımların şeffaf ve hesap verebilir olmasını bekliyoruz.” dedi.

“Popülist, eksik ve açıkları olan bir girişim”

Kanun teklifini, seçime yönelik popülist, eksik ve açıkları olan bir girişim olarak gördüğünü ifade eden Esen, görüşlerini şu şekilde özetledi:

“Bu kanun teklifini bir arka kapı, seçim kampanyasında kullanılacak popülist, eksik ve açıkları olan bir girişim olarak görüyoruz. Öte yandan ülke şartları altında ezilen gençleri samimi duygularla önemsiyoruz. Bu nedenle bu fon yerine bakanlıkların stratejik planlarıyla uyumlu, nasıl uygulanacağı kriterlerle belli olan, şeffaf ve hesap verebilir bir sistem ile denetlenebilen, adaletli planlanmış proje ve teşvik imkanları sunmasını savunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı