250 yıllık tarihe sahip dünyaca ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds, İstanbul’daki merkezine ünlü isimlerin figürlerini eklemeye devam ediyor. Bu kez eklenen figür, Hint sinemasının en tanınmış aktörlerinden biri olan Shah Rukh Khan oldu. Bollywood sinemasının mihenk taşı Shah Rukh Khan, 2015 yılındaki ironik pozu ile tasvir edilmiş birebir balmumu figürü ile 9 Kasım tarihinde sevenleriyle buluşacak.

Uzun sanat hayatına 1980lerin sonlarında televizyon dizilerinde küçük rollerde yer alarak başlayan Khan, Bollywood sahnesine ise ilk adımını 1992 yılında Deewana” filmi ile attı. Kariyerinin başlarında rol aldığı “Darr” filmindeki kötü adam performansıyla tanınan Khan, ardından rol aldığı Dilwale Dulhania Le Jayenge, Dil To Pagal Hai, Kuch Kuch Hota Hai, filmlerindeki başarılı yapımları ile de “Bollywood Padişahı” “Bollywood Kralı” “Kral Khan” gibi isimlerle anılarak şöhretine şöhret kattı.

1965 doğumlu olan Khan kariyeri boyunca 80den fazla filmde rol aldı ve birçok ödülün sahibi oldu.  Tüm bu başarılarının yanı sıra, Los Angeles Times tarafından Dünyanın en büyük film yıldızı” olarak değerlendirilmesi de onun dünya çapında ne kadar büyük bir etki yarattığının göstergesi olarak öne çıkıyor. Khan’ın “Önemli olan özel olmak değil, sıradan olmak ve hayata devam edebilmektir” sözü, onun sadece sinema dünyasında değil aynı zaman felsefi düşünceleriyle de ilham verdiğini gösteriyor.

Sinema dünyasının kendine özgün yıldızı Shah Rukh Khan, 2015 yılında ikonik pozu ile tasvir edilmiş birebir boyutlu balmumu figürüyle İstanbulda olacak. Bu eşsiz figürle Mademe Tussauds müze ziyaretçileri, Bollywood’un büyülü dünyasının da içine girecekler. Shah Rukh Khan hayranları ve sinema severler xx tarihinde bal mumu figürü görebilecekler.

Hibya Haber Ajansı