İSTANBUL (AA) - Sigortam.net, tüketicinin kasko fiyatlarındaki artıştan en az seviyede etkilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Sigortam.net açıklamasına göre, kasko fiyatları, son dönemde araç bedelleri ve hasar maliyetlerindeki artışa bağlı olarak yükseliş eğilimini sürdürüyor. Bu durum, doğru kasko ürününü seçmeyi kritik bir konu haline getiriyor. Dijital sigorta platformu Sigortam.net, müşterilerini doğru ürün ile buluşturma hedefi kapsamında geniş seçenekler sunmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Bora Uludüz, kasko yaptırırken iyi araştırmanın, çok sayıda alternatifi değerlendirmenin önemli olduğunu vurguladı.

Sigortam.net olarak Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketleriyle çalıştıklarını belirten Uludüz, "Kasko branşında her müşteriye ortalamada 22 farklı teklif sunuyoruz. Bu sayı, müşterinin ihtiyaçlarına göre çok daha yüksek seviyelere de ulaşabiliyor. Bu kadar seçenek arasında doğru karar vermenin kolay olmadığının bilincindeyiz. Bunun için yapay zeka çözümlerimiz ve uzman sigorta danışmanlarımız ile müşterilerimize destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Yapay zeka ile doğru ürün seçimini kolaylaştırıyoruz"

Bora Uludüz, kasko alırken müşterilerinin kararını kolaylaştırmak için bütün teklifleri sıralamanın ötesine geçtiklerini aktararak, "Yapay zeka ile 3 teklifi ön plana çıkartıyoruz; en düşük fiyatlı, en geniş kapsamlı ve bu ikisinin arasında en iyi fiyat-performans dengesine sahip teklif. Bugüne kadar kasko satışlarımızın yaklaşık yüzde 80'i bu 3 kart üzerinden gerçekleşti. Özellikle fiyat-performans dengesini sağlayan kart yoğun ilgi görüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hazır paketlerin yanı sıra müşterilerini hem daha iyi bilgilendirmek hem de ihtiyaca göre "terzi işi" ürünler sunabilmek için uzman sigorta danışmanlarından oluşan bir kadroya sahip olduklarını belirten Uludüz, başta servis ağı, orijinal cam, ikame araç olmak üzere temel kasko teminatlarının fiyatı ciddi ölçüde etkileyebildiğini, sigorta danışmanlarının müşterilerine kapsamlı danışmanlık vererek, ihtiyaca göre özel çözümler geliştirebilmek için destek olduğunu bildirdi.

- "Kasko alırken İMM'de ucuza kaçmayın"

Sigortam.net CEO'su Uludüz, kasko ürünündeki en önemli teminatın ihtiyarı mali mesuliyet (İMM) olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Halk dilinde bu 'karşı tarafa verilen zarar' olarak biliniyor. Kasko poliçelerinde İMM limiti 100 bin TL de olabiliyor, limitsiz de... Şöyle düşünün; trafikte lüks bir araca çarpmanız durumunda milyonlarca TL'lik zarara yol açabilirsiniz. Bu durumda yüksek tutarlı, hatta sınırsız İMM size tam güvence sağlar, kafanız rahat olur. Üstelik sunduğu değere karşılık İMM limitini arttırmanın fiyatı oldukça bütçe dostu.

Sigorta, yapısı gereği satın alma sırasında bir dokümandan ibaret, asıl değeri kaza anında anlaşılıyor. Bu noktada ilk alım sırasında, fiyatın ötesinde kapsamın iyi araştırılması, anlaşılması, doğru ürünün tercih edilmesi çok kritik. Bunun ötesinde, hasar anında yanınızda olacak bir kurumla çalışmanız önemli. Sigortam.net dijital bir platform, ama aynı anda çok geniş bir çağrı merkezi kadrosuna sahibiz. Bu kadro içinde sadece hasar çağrılarına bakan, bu konuda uzman bir ekibimiz bulunuyor. 2022 yılında yaptığımız yatırımlarla hasar çağrılarının yüzde 99'una 3 saniyede cevap veriyoruz."