Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda imzalanan protokol kapsamında vatandaşlar barodan alacakları hukuki destekle sıkıntılarını çözecek, aldıkları bu hizmetin ücretini ise Malatya Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

‘Depremzede Vatandaşlara Hukuki Yardım’ protokolünün Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından talep edildiğini belirten Malatya Baro Başkanı Onur Demez, “Depremzede vatandaşlara hukuki yardım projesi kapsamında bir araya geldik. 6 Şubat depremlerinden sonra yaşanan bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımızın hukuksal desteği ile ilgili Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talebi ile Malatya Barosu Başkanlığı olarak bir protokol imzalayacağız. Öncelikle bu konudaki hassasiyetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Bu proje kapsamında belediye, baromuza gelen vatandaşlarımızın deprem ile ilgili olan sıkıntılarını Malatya Barosu avukatları çözecek. Ödemesi ise bizzat Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Vatandaşlarımızın almış oldukları bu hizmetin maddi bölümü Büyükşehir Belediyemiz tarafından ödenecektir. Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a adalete ve hukukun üstünlüğüne vermiş olduğu değerden, hassasiyetinden ötürü ve ayrıca ilimizde bulunan vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünde ve hak arayışlarında desteklerinden dolayı çok teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı

Malatya Barosu ile her zaman birlik içerisinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Katılımcı belediyecilik ilkeleri içerisinde gerek sivil toplum kuruluşlarımız olsun, gerek meslek kuruluşlarımız olsun, gerek kanaat önderlerimiz olsun, yerel önderlerimiz olsun bunlarla çok yakın diyalog içerisindeyiz. Şehri yönetirken de bu paydaşlarımızla birlikte yönetmeye gayret gösteriyoruz. Baro Başkanımızla biz hakikaten yakın ilgi ve alakalarını gördük. Önemli konularda da birlikte karar aldık. Aldığımız kararlar muhaceresi içerisinde toplum yararına olan hizmetlerin yürütülmesinde kararlılık gösterdik. Özellikle adliye binamızın yerinin belirlenmesi, adliye binamızın bir an evvel ihaleye çıkarılması ve adliye binamıza Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 dönüm arsanın ihdas edilerek tahsis edilmesi ayrıca baromuza ve adli tıp kurumuna gerekli imkânların sunulması belediyemiz nezdinde gerçekleştirilmiştir." dedi.

 

Hibya Haber Ajansı