Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in modernleşmesinin dünya için daha geniş pazar ve eşi görülmemiş iş birliği fırsatları anlamına geldiği ve dünyanın modernleşmesine güçlü itici güç kattığı belirtildi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in APEC CEO Zirvesi’nde yaptığı yazılı açıklama hakkında bilgi verdi.

Mao Ning “Cumhurbaşkanı Xi yazılı açıklamasında Asya-Pasifik bölgesindeki refah ve gelişme sürecinin yalnızca iş birliğiyle kalkınmanın mümkün olabileceğini ve ayrışmanın ise hiç kimseye yarar getirmeyeceğini gösterdiğini belirtti. Xi bu yıl Çin ekonomisinin toparlanmaya devam ettiğini ve Çin ekonomisinin büyüme hızının dünyanın belli başlı ekonomileri arasında önde olmayı koruduğunu ve nitelikli kalkınmanın sağlam adımlarla ilerletildiğini kaydetti. Çin’in yüksek seviyedeki dışa açılmayı kararlılıkla hızlandırarak, pazara girişi daha da genişleteceğine dikkat çeken Xi, uluslararası durumda ne gibi değişiklikler yaşanırsa yaşansın, Çin'in pazar odaklı, hukuka dayalı ve uluslararası bir iş ortamı yaratma kararlılığının değişmeyeceğinin ve yabancı yatırımlara kaliteli hizmet verme politikasının aynı şekilde devam edeceğinin altını çizdi. Çin’in modernleşmesinin dünya için daha geniş pazar ve eşi görülmemiş iş birliği fırsatları anlamına geleceği gibi dünyanın modernleşmesine güçlü bir itici güç kattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Xi, küresel iş dünyasının Çin tarzı modernleşme sürecine aktif olarak katılmaya ve Çin'in yüksek nitelikli gelişmesinin getirdiği büyük fırsatları paylaşmaya davet edildiğini kaydetti.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı