PGC, dünyanın dört bir yanından 32 takımın ve 128 oyuncunun, bölgesel liglerde kıyasıya mücadeleler yoluyla dünyanın en iyi PUBG takımı olabilmek için yarıştığı, her yılın sonunda düzenlenen büyük ve uluslararası bir PUBG: BATTLEGROUNDS turnuvası olma özelliği taşımakta.

Etkinlik detayları

PGC 2023, 18 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında Tayland'ın Bangkok kentindeki bir alışveriş kompleksi olan Central Ladprao içindeki BCC Salonunda düzenleniyor.  Asya'dan 10, Asya-Pasifik'ten 7, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan 6 ve Amerika'dan 4 olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen takımlar zafer için kıyasıya yarışacak.          

Ödül havuzu

2 milyon dolarlık temel ödül havuzu ve PGC 2023 ürün satış gelirinden elde edilen ek yüzde 25 ile toplam para ödülü, bu etkinliği PUBG topluluğu için hem riski yüksek hem de kıran kırana bir turnuva haline getirmekte. Ödül dağılımı, şampiyon takımın 600 bin dolarlık temel ödülü, turnuvanın MVP'sinin ise 10 bin doları almaya hak kazanacağı nihai sıralamaya göre gerçekleşecek.

Turnuva yapısı     

PGC 2023 Grup Aşaması, Kazananlar Grubu, Kaybedenler Grubu ve Son Şans Aşamalarından oluşacak ve nihayet en iyi 16 takımın katılacağı büyük finallerle sonuçlanacak.

Bünyesinde yabancı oyuncular da olan FUT Esports ise yıl boyunca gerçekleşen büyük etkinliklerde sıklıkla üst sıralarda yer aldı. Bu etkinliklerin hiçbirini kazanamasalar da son derece etkileyici istatistiklere imza attılar. PEC: Spring'de 4., The Rotation'da 2. ve PEC: Fall'da ise 3. olan takım, toplam 1950 PGC Puanı ile PGC'ye katılmaya hak kazandı ve genel PGC 2023 sıralamasında Twisted Minds'ın ardından ikinci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Hibya Haber Ajansı