"Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı" kapsamında arıcılık ve arı ürünleri sektörünün temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Bu platform; sürdürülebilir arıcılık faaliyetleri ve bölgesel kalkınma açısından yol gösterici olacak. Bal ve diğer arı ürünlerinin sürdürülebilir üretimini ve pazarlamasını destekleyecek kapsamlı bir stratejik yol haritası oluşturulacak. Son 20 yıla baktığımızda toplam 93 bin ton bal ihracatı yapılmış ve 316 milyon dolarlık ihracat geliri elde edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Yılmaz, arıcılığın 2003 yılından bu yana desteklenmeye başlandığını ve 1,2 milyar lira destekle arılı kovan, bal üretimi ve arıcılık işletme sayısında büyük artışlar kaydedildiğini ifade etti.

Türkiye Yüzyılı'nda katma değeri yüksek arı ürünlerinin üretimi için çalışmaya devam edileceğini ifade eden Yılmaz, "Organizasyon kapsamında düzenlenen Bal Yarışması ve 5. Bingöl Kısa Film Festivali'nde ödül almaya hak kazanan yarışmacılarımızı da tebrik ediyor, gösterdikleri katkı ve çabadan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Hibya Haber Ajansı