İSTANBUL (AA) - Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nda finale kalan filmler belirlendi.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, teması "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar" olan yarışmanın ödül töreni, "Başrolde ilk kez… Hayattaki rollerine kendileri karar vermek isteyen tüm kadınlar için şimdi başrolde olma zamanı!" sloganı ile düzenlenecek.

Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması'na Türkiye'nin 33 ilinden 153 film başvururken, finale kalan 7 filmin yönetmen koltuğunda kadın yönetmenler oturuyor.

Ön jüri değerlendirmesinin ardından finale kalan 11 filmin ve yönetmenlerinin isimleri Kısa Film Platformu web sitesinde (www.kisafilmuzunetki.org) duyuruldu. Yarışmada finale kalan 11 kısa film, jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye girmeye hak kazanan 3 kısa film belirlenecek.

Yarışma temasına en uygun şekilde eserini hazırlayan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan kısa filmlerin birincisine 25 bin TL, ikincisine 20 bin TL, üçüncüsüne 15 bin TL ödül verilecek. Yarışmanın ödül töreni 18 Ocak 2023'te Sabancı Center'da düzenlenecek.

Kısa Film Yarışması ile yeni sanatçıların yetişmesine destek olmayı hedefleyen Sabancı Vakfı, her yıl yarışmaya başvuran tüm eser sahiplerini sinema ve televizyon dünyasının önemli isimleri ile bir araya getiriyor. Bu kapsamdaki Kısa Film Platformu Buluşmaları, bu yıl 17 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Finalistler, usta isimlerle bir araya gelerek onların deneyim ve bilgi birikimlerinden yararlanma fırsatı bulacak.