Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ile beraber yatırımlarını hızlandırıyor. 2008 yılında kurulan ilk elektrikli araçlar şarj istasyonu oyuncusu olarak Eşarj, 75’ten fazla şehirde ve yaklaşık 600 yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplam 800 adet istasyona ulaşmış durumda. Bu istasyonlarda bin 400 üzerinde soket ve 50 MWh’in üzerinde kurulu güce sahip olan Eşarj, global markaların elektrikli araç modelleri ile Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un satışlarının artması ile birlikte artan şarj istasyonu ihtiyacına da hızlıca cevap veriyor.

Ankara’daki 200’ün üzerinde hızlı şarj istasyonu soketinden 100’den fazlasına sahip olan ve bölgedeki liderliğini sürdüren Eşarj, şimdi müşterilerine sunduğu deneyimi daha da iyileştirmek için Ankara Armada AVM’nin açık ve kapalı otoparklarında kurduğu istasyon alanında 9 DC ve 2 AC şarj cihazı ile toplamda 1 MWh kurulu güce sahip cihazlarla aynı anda 20 araca şarjlanma hizmeti verebilecek. 

Ankara’nın aynı anda en fazla sayıda araca hizmet vereceği şarjlanma noktası olan Eşarj istasyonunda farklı kW’larda cihazlar bulunurken, elektrikli araç sahipleri ağırlıklı olarak 120kW gücünde cihazlarla şarjlanma deneyimini tecrübe edebilecek. Sürücüler AVM’de vakit geçirirken istasyonda hızlı ve avantajlı bir şekilde araçlarını şarj edebilecek.

Hibya Haber Ajansı