Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, saygı duruşu, istiklal marşı ve merhum milli sporcumuzun ruhuna okunan Kur’an tilavetiyle başladı. Kendi ağırlığının üç katından fazlasını kaldırarak tarihe geçen ve Cep Herkülü lakabıyla anılan halterci Naim Süleymanoğlu’nun sayısız başarılarının yer aldığı sinevizyon gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı.

Programda Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ve dostu İsmail Karaca, Cep Herkülü ile ilgili anılarını anlattı. Programa Bulgaristan İstanbul Konsolosu Dimitar Kamenov, İstanbul Bulgaristan Ticari Ataşesi Ventseslav Petrov, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Halter Milli Takım Antrenörü Muharrem Süleymanoğlu, Naim Süleymanoğlu’nun yakın arkadaşı Trakya ve Rumeliler Dernek Başkanı İsmail Karaca, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

“Kimliğin ve insanın ne kadar önemli olduğu konusunda ders veriyor”

Anma programında konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Naim Süleymanoğlu’nun herkese ders verdiğine vurgu yaparak, “Naim Süleymanoğlu sadece başarılı bir sporcu değil. Spor sadece bir araç ama o aracı öyle kullanmış ki öyle bir başarı hikayesine dönüştürmüş ki elde ettiği başarılarının daha üstüne çıkmış. Kimliğin ne kadar önemli olduğu, insanın ne kadar önemli olduğu konusunda hepimize aslında güzel bir ders veriyor. Naim Süleymanoğlu'nu bize kattıkları için saygıyla, sevgiyle anıyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı