İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında fiziki koşullar açısından yetersiz kalan feribot bekleme alanı yenileniyor. 17 milyon liralık yatırımla yürütülen yenileme çalışmalarının önümüzdeki ay bitirilmesi planlanıyor.

Yolcu salonu büyüdü

28 metrekarelik eski yolcu bekleme salonunun kapasitesi 104 metrekaresi kapalı, 68 metrekaresi açık olmak üzere 172 metrekareye çıkarıldı. Yolcu oturma kapasitesi ise 25’ten 100’e çıkarıldı. Salonda iklimlendirme sistemi ile yolcuların iç ve dış alanda sefer saatlerini takip edebileceği bilgilendirme ekranları yer alacak.

“Bekleme alanı 4 kat büyüyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, hem yolcu salonunun hem de araç bekleme alanlarının kapasitesini artırdıklarını belirterek,  “Geçtiğimiz Haziran ayında Üçkuyular İskelesi’nde bir modernizasyon çalışması yapmıştık. Oradaki yolcu bekleme salonunu, araç park ve hareket alanlarını tamamen yenilemiştik. Şimdi kentin bir diğer önemli entegrasyon merkezi olan Bostanlı İskelesi’nde benzer bir çalışma yapıyoruz. Alandaki tüm çalışmalarımızı aralık ayı sonunda tamamlayarak yolcularımızın kullanımına sunacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı