Çin’in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, dün BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna'daki Ortodoks Hristiyanlık ile ilgili konuların incelendiği toplantıda, dinin barışı savunmada ve birliği teşvik etmede olumlu rol oynamasın temenni ettiklerini belirtti.

Konuşmasında, dinin insanlık medeniyetinin önemli bir parçası olmanın yanı sıra, kültürün de taşıyıcısı olduğuna dikkat çeken Geng, Çin’in öteden beri farklı dinler ve farklı mezhepler arasındaki saygı, iletişim ve anlayışın güçlendirilmesi gerektiğini savunduğunun altını çizdi.

Ukrayna krizinin sürmesinin birçok soruna yol açtığına, kültürler ve toplumlar arasındaki zıtlaşma ve çatışmaları derinleştirdiğine işaret eden Geng, ilgili tarafların bu konuda son derece dikkatli olarak, olumsuz etkilerin daha da yayılmasını tüm imkanlarını kullanarak önlemesi, kasten nefreti körüklemekten ve suni şekilde yeni ihtilaflar yaratmaktan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Çin’in Ukrayna sorununda başından beri barış ve diyalogdan yana olduğuna vurgu yapan Geng Shuang, diyalog ve müzakerenin Ukrayna sorununa siyasi çözüm getirilmesinin temel yolu olduğunu yineleyerek, çatışan tarafları itidalli davranarak, uluslararası toplumun barış çağrısına yanıt vermeye ve bir an önce ateşkes sağlamaya çağırdı.

Geng, Çin’in Ukrayna sorununda siyasi çözüm sürecini hızlandırmak için ilgili taraflarla iletişim ve temaslarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı