Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün düzenlenen APEC Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, üye ülkeleri bölgesel kalkınmayı güçlendirmek için inovasyon, açıklık, yeşil ve kapsayıcı kalkınma ilkelerine bağlı kalmaya çağırdı.

ABD’nin San Francisco kentinde bulunan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Ekonomi Liderleri Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Xi Jinping, konuşmasında APEC üyelerini bölgesel kalkınmayı güçlendirmek için inovasyon, açıklık, yeşil ve kapsayıcı kalkınma ilkelerine bağlı kalmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Xi, Çin’in barışçıl kalkınmaya olan bağlılığını sürdürdüğünü belirterek, Çin’in kalkınmasının temel amacının kimsenin yerini almak değil, Çin halkının iyi bir yaşam sürmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

2023 yılının Çin’in reform ve dışa açılma politikasının uygulanmasının 45. yıldönümü olduğunu hatırlatan Xi, “Yüksek nitelikli kalkınma ve açıklık arayışını sürdüreceğiz. Çin’in modernizasyonu, yeni dönemde tüm dünyanın modernleşmesine katkıda bulunacaktır.” dedi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Asya-Pasifik işbirliğinde yeni başarılar elde edilmesi ve yeni bir ‘‘altın 30 yıl’’ yaratılması için diğer APEC liderleriyle birlikte çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

Hibya Haber Ajansı