Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarım sektöründe marka kent olma hedefine yönelik çalışmalarını sürdürerek, Gemlik'ten sonra İznik'te zeytin hasadına start verdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş , beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Elbeyli Mahallesi'nde gerçekleştirilen hasat töreninde çiftçilerle bir araya geldi.

Başkan Aktaş, zeytin bahçesine geçerek çiftçilerle sohbet etti ve daha sonra Milletvekili Mustafa Varank ile birlikte ağaca çıkarak zeytin topladı. Tören öncesinde yapılan konuşmada, Başkan Aktaş, bu yıl zeytin üreticilerinin üründen ve fiyatlardan memnun olduğunu belirterek, "Tüm imkanlarımızı tarım için seferber ediyoruz. Yeter ki tarımla alakalı standartlarımızı arttıralım." dedi.

Bursa'nın tarım potansiyelinin üzerine vurgu yapan Başkan Aktaş, İznik'te bulunan 1 milyon 950 bin meyve veren zeytin ağacının sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Aktaş, ayrıca Bursa genelindeki tarım alanlarının toplam yüzölçümünün yüzde 34'ünü oluşturduğunu ve bu alanın yüzde 12'sinin zeytinliklerden oluştuğunu belirtti.

Başkan Aktaş, Tarım AŞ ve Hagel aracılığıyla yapılan fide-fidan dağıtımı, tohum desteği ve malzeme desteği gibi çeşitli destekleri açıkladı. Zeytin fidanı dağıtımlarının sürdüğünü ve hibe oranını yüzde 50'den yüzde 60'a çıkardıklarını belirten Aktaş, tarıma verdikleri desteklerin 2017'de 184 milyon dolar olan tarım ihracatını geçen yıl 569 milyon dolara çıkardığını söyledi.

Törenin ardından Başkan Aktaş, Milletvekili Varank ve beraberindekiler, zeytin ayıklama deposu ve zeytin alım yerlerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Hibya Haber Ajansı