İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli-Sen temsilcileri ve emeklilerle bir araya geldi. Tarihi Bıçakçı Han’da düzenlenen buluşmada emeklilerin sorunları masaya yatırıldı.

Programa Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır ve Atila Sertel de katıldı.  

Programın açılışında bir konuşma yapan Başkan Soyer, emeğin sömürüldüğü sisteme değinerek, “Bu iktidar meselesi değil. Bu sistem öyle bir sistem ki, insanları yoksullaştırmakla, cahil bırakmakla aslında başka birilerini zengin etmeye, servetini büyütmeye devam ediyor. Coğrafyamızda on yıllardır dökülen kan, yaşanan şiddet, savaş Anadolu’da yaşanmıyorsa bunun en temel sebebi yüz yıldır kesintisiz barışı bize hediye eden Cumhuriyet ve onun kurucusu Atatürk’tür." dedi.  

“Emek ve demokrasi mücadelesinden asla emekli olunmaz”

Emeklilerin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda emek ve demokrasi mücadelesinden asla emekli olunmayacağını belirten Başkan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birlik olmazsak daha çok ezileceğiz, yoksullaşacağız. Buna mecburuz. Birbirimizle el ele vermeye mecburuz. Sadece kendi bedenlerimiz için değil bizden sonra gelecek çocuklarımız için mecburuz. Bu memlekette onların daha mutlulukla yaşaması mümkün. Böyle bir ülke kurulabilir. Onun için mücadeleden asla vazgeçmemeliyiz. Sizler de iyi ki mücadeleye dipdiri devam ediyorsunuz. Tek tek her birinizle gurur duyuyorum. Yolumuz açık olsun. Zor günler bizi bekliyor. Ama çok daha iyisini hep beraber başaracağız.” 

Hibya Haber Ajansı