İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Kızılay Meydanı’nda mülakat sistemine karşı çıkmak için toplanan öğretmenlere seslenerek konuşmasına başladı:

 Eğer yani saatini yanlış hatırlamıyorsam şu anda Ankarada atanamayan öğretmenlerin yaptığı bir dikkat çekme eylemi var. Kendi zorluklarına, kendi imkânsızlıklarına ve uğradıkları haksızlığa dikkat çekmek için yaptıkları bir miting, toplantı var. Bu program çok önceden planlandığı için bugün ben başta olmak üzere hepimiz orada olmayı çok isterdik, gönlümüz öğretmenlerimizle beraber. Öğretmenlerin hem yoksulluk hem yokluk içinde yaşadığı bir Türkiyedeyiz. İsterdim ki Türkiyenin 100. yılında bizi yönetenlerin ki biz kazansaydık yapacaktık, hemen 100. yılda 100 bin öğretmen tayinini atamasını yapabilsinler. Sayın Erdoğan'a aracılığınızla buradan seslenmek istiyorum; verdiğiniz sözü tutunuz. Çünkü ‘Mülakatı ortadan kaldıracağım.dediniz ve de atanamayan öğretmenlerin sayısının azaltılması için adımlar atacağınızı söylediniz. Bunu derhâl yerine getirin.”

Birinci sıralardan, ikinci sıralardan seçilirken hiçbir şey yok. Sonra nedense birden hayatlarına HDP girdi!”

Meral Akşener, 2018 milletvekili seçimlerinde İYİ Partiden milletvekili olarak seçilip daha sonra partiden istifa eden isimler hakkında hiçbir zaman konuşmadığını hatırlatarak;Dün akşam televizyonlara bakarken Tolga Akalın'ı televizyonda gördüm. Çok da başarılıydı huzurunuzda söyleyeyim ama sorular çok inciticiydi. Sonra diğer televizyonlara zap yaptığımda benzer incitici soruların ağırlıklı olarak da muhalefeti temsil ettiğini iddia eden televizyon kanallarında ve çok mutlu bir yüz ifadesiyle sürdürüldüğünü gördüm. Demek ki bazı şeyleri anlatmak farz oldu. Şimdi 8 milletvekili arkadaşımız o süreç içerisinde ayrıldılar ve ben kendi arkadaşlarıma da söyledim ama ben asla bu giden arkadaşlarımızın istifa edip giden arkadaşlarımızın hakkında onları incitecek tek kelime, tek cümle etmemeye gayret ettim. Seçilirken hiçbir şey olmadı sonra nedense birden HDP bu arkadaşların hayatına girdi, çok üzüldüler. Sanki HDP bir yakınlığımız varmış gibi ve her giden arkadaş millete hesap vermek yerine, hayal kırıklığına uğrattıkları seçmenlere hesap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ettiler.” ifadelerini kullandı.  

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlunun istifa sürecine ilişkin konuşan Meral Akşener; “Şimdi Sayın Nebi oğlunu ben hiç tanımam. Bir arkadaşımızın Buyur gel.demesiyle 3 sene evvel partimize gelmiş, sorun yok. Çok enteresan ayrılırken bana geldi tebliğde bulundu, o da normal. Ben de son derece saygılı davrandım. Bir soru sordum; Niçin bize geldiniz? Ekonomik durumunuz çok iyiymiş, niçin milletvekili olmayı istediniz?Cevap şu; Ben zaten AK Partiliydim, Murat Mercan'ın çok yakınıydım. Maddi manevi Ak Parti'ye çok yardımım oldu. Ben Belediye Başkanı olmak istiyorum siz AK Parti ve MHP ile ittifak yapıp beraber göstermeliydiniz.Bunu televizyonlara da söylüyor zaten. Peki hangi partiye geçeceksiniz?’ ‘Henüz herhangi bir görüşme yapmadım.dedi. 4 gün sonra AK Parti'ye…” dedi.

“İYİ Parti Sinan Ateş’e sahip çıktı, o da herkesi rahatsız etti!”

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in cinayete kurban gitmesini hatırlatan Akşener; “İYİ Parti siyasi çıkarlarını toplumun değişim isteğine tercih edenlere karşı çıktı ve yürüdü. İYİ Parti iki kutup başının kendi siyasi çıkarları için siyaseti ve toplumu kutuplaştırmasına da karşı çıktı. ‘Özne milletimizdir, patron seçmenimizdir, velinimet seçmendir.dedi. Abilerin hoşuna gitmedi. İYİ Parti Sinan Ateş’in öldürülmesine, katledilmesine karşı çıktı. Sinan ateş'e sahip çıktı, o da herkesi rahatsız etti.” dedi.

Partimizin mensuplarının belediyelere imara yönelik talebi, benim bilgim dahilinde olmamıştır!”

Meral Akşener suç örgütü lideri olmak suçuyla tutuklu olan Ayhan Bora Kaplana kamu bankasından 700 milyon TL kredi verildiği iddiasını hatırlatarak;Biz imar affıyla milletimizin yuvalarını mezara dönüştüren zihniyetle uğraşıyoruz. Bu arada Millet İttifakı’ndan seçilmiş bütün belediyelerle ilgili olarak imara yönelik partimizin mensuplarının en küçük bir talebi benim bilgim içinde olmamıştır. Bunu da böyle arkadaşlarımıza kibar kibar soru soran gazeteci muhteremlere bu soruların da sorulmasını talep ediyorum. Biz enflasyonla milletin parasını pul edenlerle uğraşıyoruz. Biz milletin parasını ihale baronlarına peşkeş çekenlerle uğraşıyoruz. Ne vahim bir şey değil mi? Ayhan Bora Kaplan'a 700 milyon TL karşılıksız kredi verilmiş. İnanılır gibi değil. Daha enteresan bir şey söyleyeyim, onu ben çok sıkı takip ediyorum, eski İçişleri Bakanı olarak takip ediyorum. Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde fuhuşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor. Bunlara karşı olduğumuz için, bunlara göz yummadığımız için İYİ Parti'ye psikolojik harp uyguluyorlar. Ama karşılarında rahmetli Teoman Koman'ın talebesi var. El mi yaman bey mi yaman hep beraber göreceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı