Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail’in, Gazze’de Birleşmiş Milletler tarafından işletilen El Fahura okuluna 18 Kasım günü yaptığı ve onlarca masum Filistinli çocuğu katlettiği saldırının en şiddetli biçimde kınandığını bildirdi.

İsrail’in bu saldırısı, Gazze’de doğrudan sivil halkı ve özellikle çocukları kasıtlı ve insafsız biçimde hedef aldığının bir başka kanıtının olduğunun vurgulandığı açıklamada "Gazze’de, son beş haftada İsrail’in ellerinde hayatını kaybeden kadın ve çocukların sayısı insanlık için bir utanç kaynağıdır. İsrail’in, işlediği bu ağır suçlarla hukuku ve tüm insani değerleri ayaklar altına almasına uluslararası toplum daha fazla göz yummamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, insanlık tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçen bu katliamların sorumlularının, yarattıkları bu tarifsiz acının hesabını yargı önünde mutlaka vereceklerin altı çizildi.

Açıklamada Gazze’de derhal koşulsuz ve kalıcı ateşkesin ilan edilmesinin şart olduğu belirtilerek "Uluslararası camianın vicdan sahibi her üyesini bu doğrultuda gereken adımları atmaya çağırıyoruz." denildi.

Hibya Haber Ajansı