Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin hizmetine kazandırılan Genç Akademi Kafe Sıhhiye, bilim, kültür ve sanat etkinliklerinin yeni adresi oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren kafe, Dünya Sinema Günü'nü özel bir söyleşi ile kutladı. Bu özel gün kapsamında, ünlü yönetmen ve yapımcı Onur Tan, "Sinemaya Dair" konulu bir söyleşi için kafede konuk oldu.

Büyükşehir Belediyesi, başta öğrenciler olmak üzere tüm Başkentlileri sanat, spor, kültür ve bilimle buluşturmayı hedefleyen pek çok projeye imza atmaya devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de gerçekleşen etkinlikle sanatseverlerle buluşturdu.

Ünlü yönetmen Onur Tan, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği "Sinemaya Dair" konulu söyleşide sinemanın gücünü ve kendi deneyimlerini paylaştı.

Tecrübelerini gençlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Tan, “Ankara’da olduğum için çok mutluyum. Hiç beklemediğim şekilde muazzam bir ortamla karşılaştım. Büyükşehir Belediyesinin gençlere yaptığı bu yatırım, öğrencilerin buradan ücretsiz bir şekilde yararlanabilmesi gerçekten çok hoşuma gitti. Gençlere hayallerinin peşinde koşmalarını tavsiye ediyorum. Maalesef özellikle pandemiden sonra yaşam koşulları zor olan bir ülkede yaşıyoruz. Panik yapmadan hayallerinin peşinden giderek başaracaklarına inanıyorum. Doğru karar tecrübe ister, tecrübe ise yanlış kararlardan oluşur. Genciz hepimizin zaman zaman hatalı, yanlış kararlarımız olacaktır ama bu kararlar bize tecrübe olarak geri döndüğünde gençlerin başarıyı yakalayacağını düşünüyorum” diye konuştu.  

 Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün ise, şunları söyledi: “Dünya Sinemalar Günü kapsamında ünlü yönetmen Onur Tan Hocamızı sanatseverlerle buluşturduk. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Başkentimizde kültür ve sanatın daha aktif olduğu, gençlerimize yönelik kültür ve sanat alanında seminer, konferans ve çeşitli projeler uygulamaya devam ediyoruz. Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de kamuoyuna mal olmuş, alanlarında uzman isimleri gençlerle buluşturarak onların kariyer planlarına yardımcı olmaya devam edeceğiz.”     

 

 

Hibya Haber Ajansı