Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir'deki altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarını denetledi. Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ ve İLBANK işbirliğiyle yürütülen büyük bir proje kapsamında Akşehir'in tükenmiş altyapısını değiştirerek yaklaşık 200 milyon lira değerinde bir yenileme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Altay, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Tığlıoğlu ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Muammer Sağlam ile birlikte Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde yapılan 2 kilometrelik sıcak asfalt yatırımını inceledi. Yaptığı açıklamada Başkan Altay, Akşehir'in altyapısındaki sorunları çözmek amacıyla başlatılan projenin, Konya'nın dört bir yanında sürdürdükleri ciddi çalışmaların bir parçası olduğunu ifade etti.

Başkan Altay, “Akşehir’in en önemli problemlerinden birisi de altyapıyla ilgili geçmişten itibaren sorun oluşturan özellikle su tesisatlarının değişmesiydi. Yıllar boyunca eklenerek ilave edilmiş ve artık korozyondan dolayı hem su kayıplarının, kaçaklarının çok arttığı hem de fiziki olarak artık ömrünü tüketmiş altyapının değiştirilmesiyle ilgili Konya Büyükşehir Belediyemiz, KOSKİ ve İLBANK olarak büyük bir proje yürütüyoruz. Güncel kurla 130 milyon liralık proje kapsamında Akşehir’in altyapısını yeniliyoruz” diye konuştu.

Başkan Altay, altyapısı tamamlanan alanlarda sıcak asfalt serimini de gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Yol çizgilerimizi çiziyoruz ve Akşehir’e yakışır bir hale getirmek için ilçe belediyemizle birlikte yoğun bir gayret içindeyiz. Mevsimin imkan verdiği dahilde de işlerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Akşehir’imize hayırlı olsun. Ayrıca asfalt için de yaklaşık bu yıl 55 milyon liralık sıcak asfalt imalatı yaptık. Yani yaklaşık 200 milyon liralık bir imalatla Akşehir’in altyapısını yeniliyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, İLBANK’a, Akşehir Belediyemize ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a destekleri için teşekkür ederek, yapılan çalışmaların ilçeye hayırlı olmasını diledi. Başkan Altay daha sonra İnönü Caddesi Cephe Sağlıklaştırması, Butik Otel (Papaz Evi) restorasyon çalışması ve içme suyu hatlarındaki çalışmaları inceledi. Rüştü Bey İş Hanı'ndaki kafelerde gençlerle sohbet etti.

 

Hibya Haber Ajansı