BIST100

Geçtiğimiz haftada 7520 seviyesine kadar geri çekilen BİST 100 endeksinde hafta ortasından sonra tepki hareketlerinin güç kazandığı görüldü. Gelen alımlar ile beraber toparlanan BİST100 endeksi Cuma gününü %0.93, haftayı ise %1.06 oranında değer kazanımı ile 7853 seviyesinden tamamladı.

Hafta içinde etkili olan satışların karşılanmış olmasını olumlu bulduğumuz endekste, Kısa vadeli göstergelerin tekrar toparlanıyor olması tepki hareketlerinin devamını destekliyor.

Ayrıca 22 ile 50 günlük gibi kısa ve orta vadedeki iki önemli ortalamanın tekrar üzerine çıkılmış olmasını da teknik açıdan olumlu bulduğumuz diğer unsur olarak gösterebiliriz.

50 günlük ortalamanın geçtiği yer olan 7780 seviyesini haftalık bazda ilk önemli destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece güç kazanımının devamını bekleyeceğiz.

7780 seviyesi üzerinde pozisyonların arttırılmasını uygun buluyoruz. Özellikle son dönemde endeksin gerisinde kalmış BİST 30 hisseleri başta olmak üzere hisselerde kademeli alım stratejisi ile pozisyonlar arttırılabilir.

Geçtiğimiz hafta kar satışlarının geldiği yer olan 7.942 seviyesi ise ilk ara direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin kırılması ile beraber ilk etapta 8.180 ve daha üstte de 8.400 seviyelerini üst direnç noktaları olarak takip edeceğiz.

Endekste beklentimizin aksine 50 günlük ortalamanın tekrar altına inilmesi durumunda ise özellikle tepki amaçlı açılmış pozisyonlarda ısrar edilmemeli.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı