Dünya Meteoroloji Beijing Merkezi'nin (WMC Beijing) Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi alt merkezinin açılış töreni, bugün Guangdong eyaletinin Guangzhou kentinde düzenlendi.

WMC'nin dünya çapındaki ilk alt merkezi olma özelliğine sahip bu merkez, WMC Beijing'in hizmet verdiği Portekizce konuşan ülkelere, Deniz İpek Yolu'nun ortak inşasına katılan ülkelere ve bölgelere kapsamlı meteorolojik rapor ve tahmin hizmetleri sunacak. Ayrıca, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi'nin küresel meteorolojik işleyişte önemli bir rol oynamasına yardımcı olacak.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Çin Meteoroloji İdaresi, Guangdong Eyaleti Belediyesi, Hong Kong Gözlemevi, Makao Jeofizik ve Meteoroloji Bürosu ile Asya, Afrika ve Okyanusya'dan gelen 30'dan fazla ülke ve bölgeden temsilciler etkinliğe katıldı. 

Edinilen bilgilere göre, Çin Meteoroloji İdaresi, 2017 yılında WMO Yürütme Konseyi'nin 69. oturumunda resmi olarak Dünya Meteoroloji Merkezi olarak tanındı. Şu anda dünyada toplam 10 Dünya Meteoroloji Merkezi bulunuyor. Çin Meteoroloji İdaresi, gelişmekte olan bir ülkede yer alan tek merkez konumundadır.

Hibya Haber Ajansı