Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, bugün Arap ve İslam ülkelerinin dışişleri bakanlarından oluşan ortak heyetle bir araya gelerek Filistin sorununun çözümünü ele aldı.

Wang Yi, Çin’in Arap ve İslam ülkeleriyle birlikte Gazze'de ateşkesin bir an önce gerçekleştirilmesi, insani krizin hafifletilmesi, rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için çaba harcamaya istekli olduğunu söyledi.

Arap ve İslam ülkelerinin dışişleri bakanları, Filistin-İsrail çatışmalarının sona erdirilmesinde, Filistin-İsrail sorununun çözümünde ve adaletin sağlanmasında Çin’in daha önemli bir rol oynaması beklediklerini dile getirdiler.

Heyetin üyeleri arasında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha yer aldı.

Hibya Haber Ajansı