Üniversitelerin Konya için önemine değinen Başkan Altay, “Sizin burada bulunmanızdan çok mutluyuz. Üniversitelerimiz Konya için çok nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor. Onun için üniversitelerimizle iş birliği içinde bulunmak, üniversitelerimizle birlikte çalışmak bizim için çok kıymetli ve önemli” dedi. Ortadoğu’da yaşananların Türkiye’nin ne kadar büyük ve güçlü olması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Başkan Altay, “Onun için hep birlikte daha çok çalışmalıyız. Size güveniyoruz. İnşallah Türkiye’yi çok daha büyük ve güçlü bir hale getireceksiniz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Üniversite Buluşmaları” kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle düzenlenen programda Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluşan Başkan Altay, Konya’nın yaklaşık 10 bin yıllık kadim geçmişiyle insanların yaşamını sürdürdüğü dünyanın önemli yerleşim yerlerinden birisi olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Üniversite öğrencilerinin okullarını bitirdikten sonra Konya’da yaşamaya devam ettiğine dikkati çeken Başkan Altay, “Çünkü burada iş buluyorsunuz, evleniyorsunuz. Veriler bize bunu gösteriyor. Onun için üniversitelerimiz bizim için çok kıymetli. Biz de sizin burada bulunmanızdan çok mutluyuz. Üniversitelerimiz Konya için çok nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor. Onun için üniversitelerimizle iş birliği içinde bulunmak, üniversitelerimizle birlikte çalışmak bizim için çok kıymetli ve önemli. Dolayısıyla Konya’daki 5 üniversitemizdeki 130 bin öğrencimizle birlikte inşallah şehrimize katkı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı