Edinilen bilgiye göre, Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde düzenlenen silahlı saldırı sonucunda D.O. ve E.U isimli şahıslar yaralandı. Şahıslardan D.O. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Saldırıyı motosikletle olay yerine gelen kasklı 2 şahsın, elektrikli ısıtıcı kutusu içerisinde sakladıkları kısa dipçik pompalı tüfekle 5 el ateş ederek gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Geniş çaplı araştırmalar ve incelenen güvenlik kameraları neticesinde olayın şüphelilerinin; M.D., A.G., Y.A., F.A., H.G., S.M., B.A., B.G. ve H.M olduğu belirlendi.

11 farklı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon sonucunda saldırıyı gerçekleştiren 8 şüpheli şahıstan 7’si yakalandı. Şüphelilerden H.G. ise adresine girileceği esnada yakalanacağını anlayarak ateşli silah kullanmak suretiyle intihara teşebbüs etti. Şahsın, kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; 4 adet pompalı diye tabir edilen av tüfeği, 1 adet antika tabanca, 1 adet otomatik tabanca, çeşitli boyut ve kalibrede çok sayıda fişek ile kartuş ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak A.G, S.M ve Y.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. F.A., H.M., B.A. ve B.G. ise serbest bırakıldı.

Hibya Haber Ajansı