ANKARA (AA) - Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ), Kilis'te kış mevsiminde oluşacak olumsuzlara karşı bakım ve yenileme çalışmaları yaparak şebekenin tamamını gözden geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toroslar EDAŞ kentte merkez dahil 3 ilçenin farklı köy ve mahallelerinde bakım ve yenileme çalışmaları yürüterek, şebekenin tamamını denetledi.

Kentte 6 dağıtım trafosu, 60 alçak gerilim saha dağıtım panosu ve 4 beton köşk tesis ederek çalışmalarını sürdüren şirket, montajını gerçekleştirdiği 15 hücre ile 565 direk, 494 aydınlatma armatürü, 21 bina, 74 direk üstü trafo, 226 saha dağıtım kutusu ve 151 kilometre uzunluğundaki hattın bakımını tamamladı.

Şirket alternatif hatlarla elektrik kesintilerinin önüne geçme hedefiyle 36 kilometre uzunluğunda yer altı kablosu tesis etti. Olağanüstü kış şartlarının neden olabileceği sorunlara karşı hazırladığı "afet aksiyon planlarıyla" da gerekli araç bakımlarını tamamlayan şirket, teknik malzemeleri lojistik hizmet merkezlerinde depoladı.

Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte Enerjisa Enerji'nin 3 elektrik dağıtım şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ, Kilis'e ek olarak Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Osmaniye illerinde hizmet veriyor.