Türkiye

Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi.

Bugün de yurtiçinde önemli bir veri akışı beklenmiyor.

Euro Bölgesi

Dün Euro Bölgesi’nde Almanya’da ÜFE’nin aylık bazda %0.1 azalırken, yıllık bazda ÜFE ise %-14.7’den %-11.0’e gerilerken veriler beklentiler dahilinde gerçekleşti. Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yayınladığı aylık ekonomi raporunda Alman ekonomisinin zayıf dış talep ve geçen yılki enerji fiyatlarındaki şokun sonuçlarının üretimi yavaşlatması nedeniyle 4. çeyrekte küçülmesinin beklendiğini ifade etti. ECB üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, faiz indirimlerini tartışmak için erken olduğunu, önümüzdeki birkaç çeyrek boyunca yüksek faizlerin kalıcı olacağını söylerken, Gazze ve İsrail'deki çatışmaların, petrol piyasasındaki dalgalanmaların enflasyondaki düşüşü rayından çıkarma olasılığının düşük olduğunu, ancak önümüzdeki birkaç ay içinde zaman zaman iniş ve çıkışların beklenebileceğini de ifade etti. Dolar endeksinde satış eğiliminin devam etmesiyle Eur/Usd paritesinde yükseliş eğilimi görülürken, Dax ise günü yatay tamamladı.

Bugün Euro Bölgesi’nde Avrupa Merkez Bankası Lagarde’nin Almanya Maliye Bakanlığı'nın Berlin'de düzenlediği etkinlikte yapacağı konuşma takip edilecek.

ABD

Dün ABD’de CB öncül endeks aylık bazda beklentilerin altında %0.8 azalış gösterdi. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonun muhtemelen inatçı kalacağını ve Fed'i yatırımcıların beklediğinden daha uzun süre faiz oranlarını yüksek tutmaya zorlayacağını söyledi. Dolar endeksinde satış eğilimi devam ederken, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde de satış baskısı sürdü. ABD 10 yıllık tahvil faizleri bu sabah itibariyle %4.39 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün ABD’de mevcut konut satışlarının 3.90 milyon adet gelmesi beklenirken, Fed’in daha önce 1 Kasım’da gerçekleştirdiği faiz toplantısının tutanakları yayınlanacak. Fed’in önümüzdeki döneme ilişkin faiz politikasına dair sinyaller aranacakken, büyüme, istihdam ve enflasyona dair verilecek mesajlarda piyasada volatiliteyi artırabilir.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı