20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla TBMM’de bir grup çocuğu ağırlayan DEVA Partili Milletvekili Elif Esen, çocukların katılımıyla basın toplantısı düzenledi.  Esen, “20 Kasım 2023 yüce Meclisimiz için bir milat olsun. Bu Meclis artık daha da fazla ‘çocukların meclisi’ olsun. Çocukların geleceği için siyaset üstü bir anlayışla, çocuğun üstün yararı ilkesine inanan tüm vekiller, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızla çocuklar için birlikte yol yürüyelim.” dedi.

Esen, Meclis’te çocuklarla yaptığı buluşma ile ilgili “Bu özel günde Milletin Evini onlara açmak, bu değerli günü onlarla geçirmek, meclisi gezdirmek ve ülkemiz için önemini onlara hissettirmek istedik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bahçesini, binalarını onlarla birlikte gezdik, bir milletvekilinin görevleri nelerdir anlattık, gelecekte ülkeleri, kendileri ve toplumları için neler yapabileceklerini ifade ettik. Ayrıca Çocuk Hakları konusunda önemli çalışmalar yürüten akademisyen Dr. Aslıhan Öztezel oyun kartları ve oyunlar eşliğinde onlara haklarını içeren bilgileri eğlenceli yöntemlerle anlattı.” ifadesini kullandı.

“Bugün bir milat olacak” diyen Esen, bugünden itibaren çocukların haklarını daha çok konuşacaklarını, bu konuda Meclis temsilcilerini paydaş olmaya çağıracaklarını, daha çok çocuk konularını ele alacaklarını ve Meclis’in artık “Çocukların Meclisi” de olacağını ifade etti.

Türkiye’nin 22.738.300 çocuk ile Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hepsinden daha fazla çocuk nüfusuna sahip olduğunu belirten Esen şöyle konuştu:

“Çocukların insan onuruna yaraşır şartlarda, güven içinde yaşamaları devletlerin sorumluluğu ve görevidir. Çocukların üstün yararı gözetilerek iyilik hallerini geliştirmek, eğitim, sağlık, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerini temin etmek ve ülkelerine faydalı nitelikli bireyler olarak topluma kazanımlarını sağlayacak politika ve hizmetleri üretmek bu görevler arasındadır. Milletvekilliğim öncesinde de hem sivil toplum çalışmalarımda hem de DEVA Partimizi kurduktan sonra çocuklarla ilgili proje ve saha çalışmaları içinde bulundum. Bugün ise bir vekil olarak çocukların haklarını meclisimizin çatısı altında, kanun yapıcılar arasında yeniden ve çok daha etkili biçimde ele alma ve çözüm üretme fırsatına sahip olduğum için mutluyum.”

Hibya Haber Ajansı