TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, Liberya Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için yaptığı konuşmada “Maalesef dünyanın gözü önünde Gazzeli çocuklar ölüme terk ediliyor, en temel hak olan “yaşama hakkı” ellerinden alınıyor.” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, İsrail’in Gazze üzerindeki soykırım boyutuna ulaşan saldırılarının her gün yeni can kayıplarına neden olduğunu belirterek, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze’de en az 5 bin çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 

Çocukları Kurtarın Vakfı tarafından Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'ne sunulan rapordaki verileri paylaşan Yazmacı şunları söyledi: 

Gazze’yi çocuk mezarlığına döndürmesiyle

“Gözü dönmüş İsrail’in Gazze üzerindeki soykırım boyutuna ulaşan saldırıları, her gün yeni canların kaybedilmesine neden oluyor. Dün, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günüydü. Maalesef dünyanın gözü önünde Gazzeli çocuklar ölüme terk ediliyor, en temel hak olan “yaşama hakkı” ellerinden alınıyor. 

7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze’de en az 5 bin çocuk yaşamını yitirdi. Çocukları Kurtarın Vakfı tarafından Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'ne sunulan rapora göre, son üç haftada Gazze'de öldürülen çocukların sayısı, 2019'dan bu yana dünya çapındaki çatışmalarda öldürülen toplam çocuk sayısından daha fazla.

İsrail yöneticileri, Filistin halkına karşı uyguladıkları katliamlarla, Gazze’yi çocuk mezarlığına döndürmesiyle tarihin kara sayfalarına girmiştir. Dileğimiz hiçbir çocuğun yaşamını yitirmediği bir dünya”