DEDAŞ’ın herhangi bir yargı kararına veya idari karar olmaksızın toplu cezalandırma yaptığını ifade eden Ekmen, bu yargısız infaz sebebiyle vatandaşın mağdur olduğunu belirtti.

Ekmen açıklamasında şunları söyledi:

"DEDAŞ bugün bizim bölgemizde her türlü denetimden uzak ve dokunulmaz bir şekilde devlet desteğiyle vatandaşa zulmetmektedir. Takdir edersiniz ki enerji tedariki, Anayasamızda devletin görevleri arasında sayılan, vatandaşa insanca yaşam sağlamanın birinci şartlarından birisidir. Ve yine takdir edersiniz ki AK Parti hükûmetleri döneminde çok geniş bir haczedilemez icra malları tasnifi genişletildi. Ancak, bugün elektrik, bırakınız bir haczi doğrudan bir toplu cezalandırmanın ve yargısız infazın konusu yapılarak vatandaş mağdur edilmektedir. Bir anda bir fatura ya da birkaç fatura için bir köyün ya da bir mahallenin elektriği kesilebilmekte ve o mahallede bir cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi veren yaşlı bir amca, bir hasta ya da bir bebek ölümle burun buruna gelebilmektedir. Bu açıdan, bu kadar önemli yaşam hakkını ilgilendiren bir şeydir ve maalesef DEDAŞ, geçmişten de gelen bizim bölgemizle ilgili kaçak elektrik vakalarından güç alarak doğrudan herhangi bir yargı kararına, idari karara, bir adalet mekanizmasına ihtiyaç duymadan toplu cezalandırma yapmaktadır.”

 

‘Bakanlık kamu gücünü DEDAŞ üzerinde kullanmalı’

Mehmet Emin Ekmen, DEDAŞ’ın elektrik dağıtım bölgesinde yaşayan herkesin rahatsız olduğunu vurguladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a seslenerek, “Bizim buradaki sözlerimizi vatandaşın bir çığlığı olarak kabul edin ve ilk fırsatta bizi de değil bölgemizin seçilmiş AK Partili milletvekillerini, atanmış veya seçilmiş AK Partili il, ilçe başkanlarını bir yere toplayın ve onlardan DEDAŞ'ın uygulamalarıyla ilgili aldığımız geri dönüşler üzerinden hukuk devletinden vazgeçtim, kanun devletine yakışır, vatandaşını toplu bir şekilde ilkel kabileler gibi cezalandırmayan uygulamalar için elinizdeki kamu gücünü lütfen bu şirket üzerine kullanın."

“Düzova ve Yeşilsırt zulme uğradı, AK Partili vekiller ‘DEDAŞ’a gücümüz yetmiyor’ dedi”

Geçtiğimiz yaz Diyarbakır’ın Dicle ve Çınar ilçelerinde bulunan Düzova ve Yeşilsırt köylerine uygulanan ve günlerce süren elektrik kesintilerini eleştiren Ekmen, iktidar partisi vekillerinin de duruma müdahale edemediğini ifade etti.

Mehmet Emin Ekmen, DEDAŞ meselesini daha ayrıntılı bir şekilde görüşmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan randevu aldı.

Hibya Haber Ajansı