Gündem 2024 Mart Yerel seçimleri ile ilgili belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

Tüm Aziz Şanlıurfa' lı Hemşehrimizi Demokrat parti il ve ilçelerde belediye başkanı adayı ve belediye meclis üyesi için müracaatları için kapımız açıktır.

Demokrat parti her kişinin her köşenin Partisidir.

Demokrat parti belediyelerin de Şanlıurfa ve ilçelerinde büyük hizmetlere imza atılmıştır.

Örnek 1992- 1994 DYP belediyesinde iki yılık bir dönemde Şanlıurfa çok büyük hizmetlere kavuşmuştur.

Örnek Dergah - Balıklıgöl projesi ile bir kültür ve insanlık mirası harap görüntüsünden çıkarılarak, gurur tablosuna dönüştürüldü.

Şanlıurfa Kalesi, Hz İbrahim Peygamber' in doğduğu mağara, ateşe atıldığı yer, Balıklıgöl, Aynızeliha Gölü, Eyyubi, Akkoyunlu ve Osmanlı dönemine ait Cami, medrese, çarşı ve hanların yer aldığı tarihi kent merkezini kapsayan Dergah - Balıklıgöl çevre düzenleme projesi, 

Bu projede yer alan 212 parça ev, arsa ve iş yerinden oluşan gayri menkul kamulaştırılarak yıkıldı.

Alanı ortadan kesen trafik yolu, toplam uzunluğu 378 metre olan iki tünele alındı.

Proje alanının kuzeyinde inşa edilen iki kent platosu kapsamında 200 araçlık otopark, 73 dükkan, 12 büro, 52 odalı 104 yataklı otel, 3 çay salonu, 1 lokanta , 1 kütüphane, 1 aş evi , 250 kişilik konferans ve sergi salonu, 1 anfi tiyatro ile genel duş ve tuvaletler tamamlandı.

Yine Şanlıurfa ulaşımı ufak dolmuşlarla sağlanıyordu 20 tane otobüs getirildi.

Akarbaşı - köprü başı arası yol genişletildi.

Kenar mahallelerinde kanalizasyon şebekesi yoktu.

Kanalizasyon şebekesi için belediyeye Kırıcılar, kepçeler, dozerler, vidanjörler,ağaç sökme makinası ve 20 tane damperli kamyon alındı.

Şanlıurfa belediyesi için en büyük Asfalt şantiyesi kuruldu neler neler Medarı iftiharimiz Eski Devlet Bakanımız Sayın Necmettin Cevheri desteği ile yapıldı.

İnanıyorum ki Aziz Şanlıurfa ' li hemşerilerimiz sadece bir dönem daha belediyeyi Şanlıurfa ' da DYP ' ye Uğur Esat Akgül ' e verseydi sayın Necmettin Cevheri ' nın desteği ile nelere nelere kavuşurdu.

Gönlü Şanlıurfa ' ya hizmet aşkı ile çarpan herkese kapımız açıktır.

Biz belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin rahat çalışmaları için hiç bir zorluk çıkarmayız ve şahsımız için hiçbir bir talepte bulunmayız devletin ve milletin kör kuruşuna tenezzül etmeyiz, beytul mala el uzatmayız.

Geçmişimiz ortadadır zaten bir yanlışımız olsaydı Milllet bize bu kadar itibar göstermezdi bizi def yapıp çalardı.

Allah ' a şükürler olsun bir gün hiç olacağımızı ve hesap günü olduğunu iyice beleğimize hiç akıldan çıkarmamak için koydu.

Saygı ve hürmetlerimizi arz ederiz.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı