2023 Çin Genel Ticaret Odası (CGCC) - Chicago Yıllık Galası, Chicago'da gerçekleştirildi. “El Ele Vererek İlerleyelim” temasıyla düzenlenen galada, Çinli ve ABD’li siyasetçiler ile iş insanları bir araya geldi. Katılımcılar, iki ülkenin iş birliğini güçlendirerek karşılıklı yarar ve ortak kazanç sağlama çağrısında bulundu.

Çin'in Washington Büyükelçisi Xie Feng, gala yemeğinde yaptığı konuşmada, iki devlet başkanının San Francisco'da vardıkları anlaşmaların zorluklara karşı cesaret gösterilerek yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Büyükelçi, ABD'nin Çin'le aynı yönde ilerleyerek taahhütlerini somut tedbirler ve pragmatik eylemlerle hayata geçirmesi gerektiğine işaret etti.

Büyükelçi Xie, Çin ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin kurallara uygun bir şekilde normale döndürülmesi gerektiğini dile getirdi. Son dönemde Uluslararası Para Fonu'nun Çin ekonomisinin büyüme beklentisini yüzde 5.4'e yükseltmesinin, uluslararası toplumun Çin'in ekonomik geleceğine olan güvenini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, ABD'de faaliyet gösteren 7 binden fazla Çin firmasının, CGCC üyesi olarak ABD'ye 137 milyar doların üzerinde yatırım yaparak 230 bin doğrudan istihdam oluşturduğunu hatırlattı. Xie, son altı yılda Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) en geniş alanı ABD firmalarının kullandığını belirtti. Çin'in kalkınmasının dünyaya faydalı olduğunu ve Çin ile ABD'nin başarılarının karşılıklı fırsatlar sunduğunu sözlerine ekledi.

Chicago Belediye Başkanı Brandon Johnson, galaya gönderdiği kutlama mesajında, CGCC Chicago'nun 2023 yılında ABD'nin orta ve batı bölgelerine Çin yatırımı getirme ve Çin ile Chicago arasındaki bağları güçlendirme konusundaki başarılarını kutladı.

Galaya ABD’li siyasetçiler, iş insanları, akademisyenler ve Çin firmalarının temsilcileri dahil olmak üzere yaklaşık 700 kişi katıldı.

Chicago Belediyesi’nin istatistik verilerine göre, Çin, kentin en büyük ticaret destinasyonu konumunda. İki taraf arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 102 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, geçen 10 yılda yüzde 162’lik artış anlamına geliyor.

Hibya Haber Ajansı