İYİ Parti olarak Meclis’e öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi, eğitime hazırlık ödeneğiyle ek ders ücretlerinin artırılması ve 100 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi için önerge verdiklerini belirten Akşener, “Ancak maalesef, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. 2023’te öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneği bin 400 lira. Bu ödeneği kafi gören artırılmasının aleyhine oy verenlerin hesapla da vicdanla da bağları kalmamış.” dedi.

Akşener, dünyanın tam 47 gündür bir soykırımı izlediğini dile getirerek, “İnsanlığa karşı başlatılan bir savaşı tüm dünya oturmuş sadece izliyor. Katil Netanyahu’nun katışıksız caniliğinin, şımarık sözlerinin, psikopatça tavırlarının karşısında hiç kimse hiçbir şey yapmıyor. Birleşmiş Milletler’e ait binalar bile vuruluyor. Bakıma muhtaç insanların kaldığı hastaneler; kadınların, çocukların sığındığı okullar, ibadethaneler bombalanıyor.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin içinde bulunduğu şartların her geçen gün daha da ağırlaşmaya devam ettiğini savunan Akşener, şunları kaydetti:

“Milletimiz her gün geçim sıkıntısıyla biraz daha boğuluyor. İktidar, seçim kaygısıyla bugüne kadar ekonomideki yıkımı, geçici adımlarla örtmeye çalıştı.  Kendi hatalarınızın bedelini, daha fazla bu milletin sırtına yüklemeyin.  Yıllardır, sebep olduğunuz yüksek enflasyonun altında ezilen dar gelirlilere ve ücretlilere, daha fazla bedel ödetmeyin. Bedel ödeme sırası, artık ekonomiyi krize sürükleyenlere ve krizin neden olduğu enkazın üzerinde, sefa sürenlere geldi.”

Akşener, 50+1 şartının dayattığı ittifak sisteminin milleti iki yumruk arasına mahkum ettiğini vurgulayarak, “Milletimiz, velinimet olmaktan çıkartılıp rakama indirgenerek siyasi tercihlerinde seçeneksiz bırakılıyor. +1’e sıkıştırılan, siyaset düzeni; kimliksizliğe, kişiliksizliğe ve ilkesizliğe alan açıyor. İşte, o nedenle, biz, İYİ Parti olarak; ittifak sisteminin neden olduğu bu yozlaşmaya, karşı çıktığımız için;  2024 yerel seçimleriyle birlikte hür ve müstakil bir siyasetin yolunu açtık.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı