Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İslam dünyasının işgale sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze'nin düşmesi demek, İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin de derin yara alması anlamına gelir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de ve diğer Filistin şehirlerinde uyguladığı devlet ve işgalci terörünün insanlık suçu, soykırım olduğunu belirterek, “Buna sessiz ve tepkisiz kalınamaz.” diye konuştu.

Umutlarının diri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Umarım bu yaşadığımız sancılar, yıllardır bölgemizde arzu edilen barışın ve onu sağlayacak Filistin Devleti’nin doğum sancılarıdır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazzeli hastaların Türkiye’ye getirilmesinin devam etmesini istediklerine dikkati çekerek, “En kısa zamanda Mısır seyahati düzenleyebilirim. Mısır’da ağırlıklı gündemimiz bu olacak." şeklinde konuştu.

İsrail’in uluslararası hukuka uymaya ve yaptıklarının hesabını vermeye zorlanması gerektiğine dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesela Birleşmiş Milletler zeminindeki ablukayı da kırmalıyız." açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı