Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) gerçekleşen programa Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, İGE A.Ş. Genel Müdürü Kasım Deniz, EXİMBANK Genel Müdürü Ali Güney, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ICMPD Portfolyo Direktörü Pınar Yapanoğlu, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, bürokratlar ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel yöneticiler olarak, 16 ilçe belediye başkanı ile dayanışma içerisinde rutin belediye hizmetleri dışında da çalıştıklarını ve bu şehrin gereksinimi neyse onlara katkı sağlamak amaçlı projelere de her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, “Kayseri’miz kadim medeniyetler şehri olarak anılır. Kültepe Kaniş-Karum ile başlayan ticaretin merkezi olarak nitelendirilen Kayseri’miz 6 bin yıllık geçmiş diye konuşurken, son çıkan tabletlerimiz, 7 bin yıla doğru gururla bu rakamları gösteriyor. Kayseri gerçekten ticaretin anayasasının yazıldığı, yasalarının oluşturulduğu hem de sosyo-ekonomik alandaki çalışmaların da söz edildiği bir geçmişe sahip. İşte çivi yazısıyla başlayan sürecin, şimdi dünyanın globalleştiği ve avcumuzun içine sığdığı süreçte. Ticaret Odamızın kıymetli başkanının söylediği gibi günün koşullarına kendimizi uyarlamazsak, tabi ki geri kalırız.  Kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içerisinde şehrimizi daha iyi noktaya taşıma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel Yöneticiler olarak, 16 ilçe belediye başkanı kardeşimizle dayanışma içerisinde rutin belediye hizmetleri dışında da bu şehrin gereksinimi neyse onlara katkı sağlamak amaçlı çalışmalara da her türlü desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin Anadolu’nun adeta gözbebeği olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri insanına fırsat verildiğinde üreten, katma değer sağlayan işler yapacağını kaydetti. Büyükkılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şehrimizin 1 buçuk milyon nüfusu sahip,  100 bin civarı da misafir olması şehir olma ötesinde çevresindeki 8 tane şehirle de irtibat halinde olduğunu, cazibe merkezi olduğunu Anadolu’nun adeta gözbebeği olduğunu, üretken insanlarıyla, hayırsever yaklaşımlarıyla en önemlisi ticari zekasıyla kendisinden söz ettiren bir şehir. İşte bu anlayış içerisinde 3 tane organize sanayisi, 1 tane serbest bölesi, aynı zamanda Teknoparkı ve son zamanlarda değerli valimizle yaptığımız çalışmalarla ilgili 4’üncü ve 5’inci organizenin hayata geçtiği şehir. Kayseri insanına fırsat verildiğinde hakikaten üreten, katma değer sağlayan, ihracata da büyük bir katkı sağlayan bir yapıya sahip.  Bu şehir katkı sağlayan ve her alanda ben buradayım diyen bir şehir. Ayaklarının üzerinde durmaya çalışan bir şehir. Bizler hangi iş olursa olsun, o iş bizim işimiz algısıyla hareket ederiz ve onu hayatı geçirebilmek için el ele veren bir yaklaşım sergileriz. Bu şehrin huzurunu çok önemsiyoruz. Bu şehri güvenli liman olarak görmek ve hakikaten bunu hak ettiğini de paylaşmak istiyorum.”

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. hakkında gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Büyükkılıç, “KAYMEK marifetiyle 110 alanda, değişik alanlarda gereksinime binaen yaptığımız çalışmalar ile bu şehrin ihtiyaçlarına katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Örneğin e ticaret konusunda yıllardır yaptığımız olduğumuz çalışma ile Ticaret Bakanlığı’mızla da iş birliği içerisinde adeta nerdeyse 150’nin üzerinde ülkeye ihracat yapan ve iki yabancı dili esas alan KAYMEK marifeti ile de 11 yabancı dil alanında kurs veren bir yaklaşım sergiliyoruz. İnsanımızı önemsiyoruz. Gençlerimiz çok önemsiyoruz. 5 tane üniversitesi olan bu güzel şehrimizde 75 bin üniversite öğrencisine de fırsat sağlayan yaklaşım sergiliyoruz” diyerek 10 binlerce öğrenciye ulaşım, su faturası ödeme desteği ve burs hizmeti verdiklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı