Altay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, UCLG’nin yerel yönetimler arasında iş birliğini, kardeşliği, birlik ve beraberliği geliştirmek, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütmek gibi önemli faaliyetler sürdürdüğünü söyledi.

Cumhuriyetin 100. yılında UCLG’nin dönem başkanlığının Türkiye'de olmasının gurunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Altay, Konya’da gerçekleşen ve UCLG başkanlığını devraldıkları Dünya Konseyi toplantısında şehir diplomasinin en güzel örneklerinden birinin sergilendiğini belirtti.

“İsrail, acımasız bir soykırıma imza atıyor”

Başkan Altay, bütün dünyanın, insanlığın gözleri önünde gerçekleşen tarihin en büyük soykırımlardan birine sessiz kaldığını dile getiren Başkan Altay şöyle devam etti:

“İsrail, çocuklar başta olmak üzere kadın, yaşlı, genç demeden acımasız bir soykırıma imza atıyor. İsrail'in uluslararası temel insan haklarına aykırı şekilde işgal ve soykırım eylemlerini bir kez daha en net şekilde kınıyoruz. Başta Filistin ve Ukrayna olmak üzere dünyadaki tüm şehirlerde barışın kalıcı tesisi için de gayretlerimizi sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı