İnsan kaynakları felsefesinin temelinde; dahiliyet, kapsayıcılık, esneklik ve çalışan refahına odaklanan Takeda Türkiye; çalışanlarına kendi potansiyellerini açığa çıkaracakları bir kariyer fırsatı sunuyor.

Başarılarının temel taşı olarak çalışanlarını konumlayan Takeda Türkiye’de üç yeni atama gerçekleşti. Alev Adal Finans Direktörü, Nevin Kahraman Şevkli Medikal Direktörü ve Yasemin Hepsert İş Operasyonları Direktörü olarak Takeda Türkiye’nin yönetim ekibine katıldı.

Alev Adal - Finans Direktörü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatına 1995 yılında bankacılık sektöründe Dealer olarak başlayan Alev Adal, 2001 yılında Honda Türkiye Finans Bölümü Hazine kadrosuna geçerek otomotiv sektöründe Bütçe Raporlama Bölümünde Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Bütçe raporlama bölümünün kurulmasını ve raporlama sisteminin oluşturularak süreçlerin iyileştirilmesini sağlayıp, SAP geçiş projesini yönetti. 2010 yılında ilaç sektörüne Novartis ile geçiş yaparak sırasıyla; Kıdemli İş Planlama ve Analisti, Bütçe Raporlama, Ürün Maliyetleme Lideri, İş Planlama ve Analiz Direktörlüğü rollerini üstlendi. Novartis’te çalıştığı dönemde KPI raporlama sisteminin hayata geçirilmesi, global verimlilik projelerinin analiz ve ölçümlenme bölümünün Türkiye sorumluluğu gibi pek çok başarılı sürece liderlik eden Adal, 2019 yılında otomotiv sektörüne Still Arser ile dönüş yaptı. 2023 Ağustos ayı itibariyle Takeda Türkiye’ye Finans Direktörü olarak atanan Adal; finans alanındaki bilgi ve deneyimi ile Takeda Türkiye Finans ekibinin liderliğini üstlenerek şirketin hedeflerini gerçekleştirmesine ve kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmasına katkı sağlayacak.

 Nevin Kahraman Şevkli - Medikal Direktör

Nevin Kahraman Şevkli İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünden mezun olduktan sonra 2012 yılında Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İlaç sektöründeki kariyerine 2008 yılında Novartis’te diyabet alanında Medikal Müdür olarak başlayan ve ardından Kıdemli Medikal Müdür olarak devam eden Şevkli, 2011 yılında Alexion bünyesine geçerek Hematoloji ve Nefroloji alanında çalışmaya devam etti. 2012 yılında Merck’e transfer olarak onkoloji alanında Medikal Lider olarak başarılı projelere imza atan Şevkli; aynı zamanda EMEA bölge oryantasyon ekibi üyeliği ve “Global Oncology Science Hub” Projesinde medikal içerik liderliğini de üstlendi. 2022 yılında Takeda Türkiye ekibine Nadir Genetik Hastalıklar alanında Terapötik Alan Lideri olarak katılan Nevin Kahraman Şevkli, bu alanda da medikal liderlik ve güçlü bir ekip oluşturulmasının yanı sıra çoklu fonksiyon iş birliği yönetimi ve çözüm ortağı olarak sağlamış olduğu katkılar ile tanı desteği hizmetlerine de medikale geçiş sürecinde ek sorumluluk alarak destek olmaya devam etti. Temmuz ayı itibariyle Takeda Türkiye Medikal Direktörü görevini üstlenen Şevkli, bu görevinde Türkiye medikal stratejisinden ve uygulamasından sorumlu olacak.

Yasemin Hepsert – İş Operasyonları Direktörü

2000 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Yasemin Hepsert, 2016 yılında Bilgi Üniversitesi MBA Master Programını tamamladı. Profesyonel iş hayatına ilaç sektöründe, 2000 yılında Eczacıbaşı Baxter’de Satış Uzmanı olarak başlayan Hepsert; farklı tedavi alanlarında Bölge Müdürü ve Ulusal Tanıtım Müdürlüğü gibi pozisyonlarda da görev almakla birlikte Takeda-Shire birleşmesinin ardından Takeda Türkiye ekibine katıldı ve farklı başlıklarda sorumlu olduğu bölgelerde hekimler ile hastaların hayatına değer katacak iş birliklere liderlik etti. Yasemin Hepsert; görevi boyunca birçok lansman sürecini başarı ile yönetmenin yanı sıra Hematoloji iş birimi portföyündeki ürünlerin pazarlaması ve ekibin gelişimi faaliyetlerine yönelik Hemoflix, HemŞehir, Focus On Meetings ve “Gelişimin Mimarı Ol” gibi pek çok yeni projenin de tasarlanması ve uygulanması süreçlerine liderlik ederek “Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler” platformunda aktif olarak rol aldı. Farklı alanlardaki deneyimi, yönetim becerisi ve kapsayıcı liderlik özellikleri ile Ekim ayında İş Operasyonları Direktörü olarak atanan Yasemin Hepsert; Takeda Türkiye’nin 5 farklı bölümünün hedeflerini gerçekleştirmesine liderlik edecek.

Takeda Global Hakkında:

Takeda olarak, insanlar için daha sağlıklı, dünya için daha parlak bir gelecek sunmaya odaklanıyoruz. Gastroentereloji ve inflamasyon, nadir hastalıklar, plazma türevli tedaviler, onkoloji, nörobilim ve aşılar dahil olmak üzere temel terapötik iş alanlarımızda yaşamı değiştiren tedavileri keşfetmeyi ve sunmayı hedefliyoruz. İş ortaklarımızla birlikte, dinamik ve geniş kapsamlı araştırma programımız aracılığıyla hasta deneyimini iyileştirmeyi ve tedavi seçeneklerine yeni bir kapı açmayı amaçlıyoruz. Merkezi Japonya'da bulunan, “Bütünlük, Adalet, Dürüstlük ve Azim” değerlerimiz ışığında ilerleyen, Ar-Ge odaklı lider bir biyofarma şirketi olarak hastalara, çalışanlarımıza ve gezegene olan bağlılığımız bize rehberlik ediyor. Yaklaşık 80 ülkedeki ekibimiz, amacımız doğrultusunda çalışıyor ve iki yüzyıldan fazla bir süredir bizi biz yapan değerlerle ilerliyor. 

Daha fazla bilgi almak için www.takeda.com 

Hibya Haber Ajansı