Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen panele Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan  Tolan, Müftü Yardımcıları Zeynep Kaya Demirtaş, İbrahim Halis Aslan, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizleri Harun Karahan, Ekrem Özcan, Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, Karaköprü İlçe Müftüsü Sacit Emiri, Eyyübiye İlçe Müftüsü Osman Toprak ile vatandaşlar katıldı.

 

Moderatörlüğünü İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın yaptığı panelde, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Vaizleri Harun Karahan ile Ekrem Özcan konuşmacı olarak katıldı.

 

Panelde, ‘’Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar’’, ‘’Kur’an’da Örnek Aileler, ‘’Şiddetin Çeşitleri’’ ‘’Şiddetin Bahanesi Olmaz’’ gibi konu başlıkları ele alındı. Panel, gün boyunca farklı konu başlıklarının ele alınmasıyla devam etti.

 

Panelde konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, ‘’Bizim aile ocağımız, hem dinimizin temeli hem de devlet ve millet olarak yapımızın temel taşıdır. Buna çok önem vermemiz lazım. Biz camilerde çok ayet ve hadisler, işte çok vaazlar ve sohbetler ediyoruz ama gerekli kadar önem vermiyoruz. Biz aile dediğimiz zaman, biz şunu kastediyoruz. Kadın, erkek, çocuklar, yaşlılar ve bir de torunlar da buna dahildir. Bizim aile anlayışımız böyledir. Aile, bizim için doğduğumuz ilk sığınağımız ve aynı zaman da son sığınağımızdır. Aile, özellikle Müslüman toplumlar için ve özellikle ülkemiz için çok önemli temel taşı sayılan bir olgudur.’’ ifadelerini kullandı.