Başkan Kuş, mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum” diyen bir medeniyet anlayışına sahip olan milletimiz, asırlar boyu eğitim ve öğretime büyük önem vermiş, öğretmenleri toplumun en saygıdeğer kişileri olarak kabul etmiştir. Büyük emek, fedakârlık ve özveriyle gelecek nesillerin yetişmesini sağlayan öğretmenlerimiz, kelimelerin kifayetsiz kalacağı ölçüde değeri hak etmektedir.

Eyyübiye Belediyesi olarak malum olduğu üzere hizmette en büyük önceliğimiz, ilçemizin eğitim-öğretim hayatını desteklemek olmuştur. Okul öncesinden, ilk ve ortaöğretime, üniversiteye hazırlıktan okuma yazma kurslarına kadar eğitimin her alanında olmaya, çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza eğitim alanında imkânlarımızın en üst seviyesinde destek sağlamaya özen göstermeye devam ediyoruz.

Kadın Destek Merkezlerimizde ana sınıfları, okuma yazma kursları, ilköğretimden üniversite hazırlığa kadar tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin faydalanabileceği kitap otakları, sınav hazırlık merkezleri ve gençlik merkezlerimizle ilçemizin eğitim öğretim hayatını destekliyor, yeni eğitim yatırımlarımızın tamamlanması için büyük bir gayret gösteriyoruz.

Öğretmenlerimizin de koordinasyon halinde olduğu eğitim ve spor yatırımlarımızın başarılı sonuçlarını görmek bizleri mutlu etmeye yeterken, bu destekten faydalanan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi yarınlar için umutlarının yeşermesine, heveslerinin artmasına ve ardından başarılarının gelmesi için yeterli olmaktadır.

Bu vesile ile eğitim öğretimde birlikte yol yürüyüp, gelecek nesillerin en iyi şekilde yetiştirilmesi yönünde aynı duyguları paylaştığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek, sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.