İSTANBUL (AA) - Kitle fonlama platformu Fonlabüyüsün, girişimciler ile yatırımcıları buluşturmaya devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Halk Yatırım hizmeti olarak Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyetinde bulunan Fonlabüyüsün'de yatırım turuna çıkan Non Nocere ve Afara, yatırım turlarını başarıyla tamamlayıp, toplamda 1140 yatırımcıdan talep toplayarak hayata geçti.

Geleceğin şirketlerinde pay sahibi olma fırsatı sunan Fonlabüyüsün'deki yeni girişim projesi, Gaziantep Teknopark kuluçka girişimi olan Tusmec Robotik Sürü Sistemleri oldu.

Birçok sektöre uygun otonom heterojen sürü sistemler ve yazılımları üreten Tusmec, insan müdahalesi olmadan bağımsız olarak çalışabilen ve otonom olarak karar verme kapasitesine sahip bir teknoloji sunuyor.

İnsansız hava (İHA) ve kara araçlarıyla (İKA) entegre çalışan ve küresel pazarı hedefleyen Tusmec, öncelikle tarım ve lojistik sektörüne derin teknoloji odaklı çözümler getiriyor. Görüntü izleme ve analiz kapsamında yazılım ve algoritma çalışmaları gerçekleştiren Tusmec, İHA ve İKA'lar sayesinde afet alanlarında da etkin şekilde kullanılarak, afetzedelere ulaşımda, arama kurtarma çalışmalarına hız kazandırmayı amaçlıyor.