Bakan Koca2nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün için 3 yavrumuzu Refah Sınır Kapısı’ndan geçirerek ülkemize getirmiş olduk. 3 yavrumnuzun yaş aralığı, 2 yaşında bir erkek çocuğumuz, 9 ve 10 yaşında 2 de kız çocuğumuz. Erkek çocuğumuzun karaciğer kökenli bir damar tıkanıklığı söz konusu. Annesi 4 aydan beri rahatsızlığı olduğunu ifade etti. 2 yavrumuzun ise bir tanesinin özellikle travma sonrasında enfeksiyon ve protez söz konusu olacak. Bir diğer yavrumuz ise kapalı kırıkları, yanıkları, şarapnel parçaları olan bir yavrumuz. Onunda tedavisini arkadaşlarımız yapacak. Yaralı çocuklar Etnik Şehir Hastanemize götürülecek.

Sahra Hastanesi

İsrail, Mısır ve Türkiye koordinasyonundan oluşan bir ekip özellikle saha araştırması yapmak üzere Mısırdalar. Bununla ilgili yer tespiti yapılma aşamasındayız.

50 kişilik liste ile ekip çalışıyor. Refakatçilerle ilgili sorunlar olduğunu biliyoruz. 11 kişi ile ilgili refekatçi olmak üzere sorun aşılmış oldu. Biz yarın için esas 3. tahliyenin yarın olmasını bekliyoruz. Ağırlıklı yaralı çocuk ve gençlerin olduğu bir tahliye olacak."

Hibya Haber Ajansı