USD/TRY: Yaşanan düşüşlerin ardından tepki arayışında olan Dolar'da henüz anlamlı bir yükseliş gözlenmiyor. Dolar endeksi (DXY) dün 104 seviyesinin üzerinde tutunamadı ve kapanış söz konusu seviyenin altında gerçekleşti. Diğer yandan, beklentilerde net bir değişikliğe yol açmayan verilerin izlendiği günde ABD on yıllık tahvil faizi %4,41 ile yatay bir kapanış yaptı. Bu sabah ise DXY'de gerileme gözlenirken, Gelişmekte Olan Ülke para birimleri pozitif tarafta işlem görüyor. Bu arada ertelenen OPEC+ toplantısıyla petrol fiyatları düşüşte. Bugün Şükran Günü nedeniyle ABD piyasaları kapalı olacak. Veri tarafında, Avrupa genelinde son ekonomik görünüme ilişkin bilgi verecek olan kasım ayı imalat ve hizmet sektörleri öncü PMI verileri takip edilecek. Yurtiçinde ise saat 14'te TCMB faiz kararı takip edilecek. Beklentiler TCMB'nin politika faiz oranını %35'ten %37,50 seviyesine yükseltilmesi yönünde. Karar Metni de yakından izlenecekken, faizde beklentiler doğrultusundaki bir karar kur üzerinde sınırlı etki yapabilir. Düşük oynaklıkta hafif yükseliş eğilimini koruyan ve dün 28,84 seviyesinden günü tamamlayan Dolar/TL'de mevcut görüntü bugün de sürebilir. Bugün ayrıca, TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak.


EUR/USD: ABD'de son Fed toplantısının tutanaklarındaki şahin ifadeler ve Lagarde'ın açıklamaları piyasa katılımcılarının enflasyon beklentilerinde kısmen endişe yarattı. Ancak genel beklentilerde bir değişiklik yok. Artık majör merkez bankalarının ne zaman faiz indirecekleri tartışılmakta. ABD'de piyasaların Şükran Günü nedeniyle kapalı olacağı günde ise Avrupa genelinde kasım ayı PMI rakamları önemli kısmi oynaklık yaratabilir. Öte yandan, kısa vadeli baskı altında kalan ve dün 1,09'un hafif altında kapatan ancak bu sabah hafif artıda seyreden EURUSD tarafında 1,0855 - 1,0960 arasında bant hareketi bekliyoruz.




XAU/USD: Yükseliş denemelerinde 2.000 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayamayan değerli maden dün 2.006 seviyesini görse de günü 1.990 seviyesinden tamamladı. Ancak alım iştahının sürdüğünü ve Ons Altın'ın bu sabah dünkü kapanış seviyesinin üzerinde hareket ettiğini izliyoruz. Bugün ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle oynaklık düşük kalabilir. Diğer yandan, Fed'in faiz artışlarında sona geldiğine yönelik gelişmelerle Dolar'da genel güçsüzlük sürüyor. Bu kapsamda, değerli madende dirençli görüntü korunabilir. Kısa vadeli olarak yukarıda önemli direnç 2.010 civarında. Bu seviyenin üzerinde alımlar ivme kazanabilir. Aşağıda ise 1.977 ana destek konumunda.
Loading...
Yükleniyor...
Zininur Butik Otel