TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, Liberya Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, ilk ve orta öğretim kurumlarının birinci dönem ara tatili olan geçen hafta Şanlıurfa’daki turistlik bölgelerin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “11-19 Kasım tarihleri arasında 35 bin 268 kişi Göbeklitepe’de tarihi soludu” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, 12 bin yıllık geçmişiyle tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe’nin ara tatilde öğrenciler ve aileleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü vurguladı. 

Şanlı şehrimiz ülkemizin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Milletvekili Yazmacı şöyle konuştu: 

 “12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, geçen hafta okulların ara tatile girmesiyle öğrencilerimiz ve ailelerinin yoğun ilgisini gördü. İlk ve orta öğretim kurumlarında birinci dönem ara tatilini fırsat bilen binlerce yerli turist, Şanlıurfamızdaki tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti. Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre; 11-19 Kasım tarihleri arasında 35 bin 268 kişi Göbeklitepe’de tarihi soludu. Şanlı şehrimiz; tarihi dokusu, kültürü, gastronomisi ile ülkemizin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek. Bu tatilde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehrimizin tarihini çocuklarına aktarmayı tercih eden tüm ailelere teşekkür ediyorum. Şanlı şehrimizin tarihi güzelliklerini görmeye herkesi davet ediyor, tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum”