Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yayımladığı mesajında  öğretmenlerin yarınların mimarları olduğunu vurgulayarak,“Bireyin ve toplumun yükselmesi öğretmenler sayesinde gerçekleşmektedir. Öğretmenlik sadece bir meslek değil, bu yönüyle önemli bir değerdir” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mesajında öğretmenlerin Cumhuriyetin 2’inci yüzyılının ana aktörleri olduğunu belirtti. Gürün, Atatürk'ün öğretmenlere verdiği önemine değinerek aydınlık nesillerin öğretmenlerin yetiştireceği gençlerle şekilleneceğine inandığını söyledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, öğretmenliğin ayrıcalık olduğuna dikkati çekerek öğretmenlerin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmekle sorumlu olduğunu ifade etti. Başkan Büyükerşen, “Bugün ülkemizin yaşadığı her türlü sorunu çözecek ve ülkemizi aydınlık ve refah dolu yarınlara taşıyacak olan nesiller yine öğretmenlerin eseri olacaktır.” diye ekledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, öğretmenlerin büyük fedakarlıklarla çalışarak ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşıdıklarına dikkat çekti. Başkan Karalar, “Böylesine önemli bir görevi yerine getiren öğretmenlerimizin hakkını, onlar için ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz” sözlerine yer verdi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, öğretmenleri fedakarlık isteyen, saygın ve kutsal bir mesleğin temsilcileri olarak tanımlayarak, “Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır” ifadesini kullandı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, öğretmenliği birikim, emek ve hayatını insan için harcayan önemli bir meslek olarak nitelendirdi. Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tüm eğitim camiasına ithaf etti. Başkan Aydın, öğretmenlerin genç zihinlere rehberlik ederek, bilgiyi sevgiyle harmanladıklarını ve fedakarlıklarıyla Türkiye'yi  daha aydınlık yarınlara taşıdıklarının altını çizdi.

 

Hibya Haber Ajansı